Biblioteca Bucovinei organizeaza “Saptamana familiei, saptamana fara TV”


Intră acum și în grupul de

În ideea de a încuraja lectura şi în detrimentul privitului excesiv la televizor, Biblioteca Bucovinei “I.G.Sbiera” din Suceava va organiza în perioada 22-28 noiembrie, o serie de acţiuni sub titulatura “Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”.

Astfel, prin această campanie naţională, iniţiată de către Asociaţia Zibo Help cu sediul în Satu Mare, copiilor li se va oferi un nou prilej de a face cunoştinţă cu lumea cărţilor şi a lecturii, iar adulţii (părinţii în special) vor avea posibilitatea conştientizării pericolului TV şi a internet-ului în educaţia şi formarea copiilor.

În acest sens, activităţile organizate în această săptămână în cadrul Bibliotecii Bucovinei, plecând de la evenimentele culturale şi până la activităţile curente de acces liber la raft şi împrumut de documente, vor fi puse sub semnul “Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”.

„Referindu-mă la activităţile propriu-zise din această săptămână, aş aminti, în primul rând, două activităţi în cadrul cărora vom avea lecturi publice. Este vorba despre evenimentele dedicate lui Paul Celan, care vor avea loc astăzi, 22 noiembrie şi mâine, 23 noiembrie, de la ora 17.00, iar miercuri, 24 noiembrie, începând cu ora 15.00, în cadrul Colegiului Naţional Mihai Eminescu şi în colaborare cu acest Colegiu, vom avea o activitate sub semnul Unirii, cu diverse aspecte din istoria Bucovinei şi un concurs, iar vineri vom avea lecturi pentru cei mici în cadrul Clubului de lectură Prinţul Fermecat, începând cu ora 18.00.

În acelaşi timp, în perioada 22-26 noiembrie, colegii noştri vor avea o serie de deplasări în comunele limitrofe Sucevei (Mitocu Dragomirnei, Ipoteşti), cu bibliobuzul având în dotare un număr de 1000 de cărţi şi două laptop-uri conectate la internet. Vor efectua practic împrumut de carte către elevii din şcolile din localităţile respective, alături de serviciul de informare prin internet care va fi tot pentru aceiaşi elevi. În felul acesta, toate aceste activităţi distincte vor fi puse sub semnul << Săptămâna familiei, săptămâna fără TV >>.

În cadrul evenimentelor, vom atrage atenţia copiilor asupra folosirii în exces a televizorului, iar părinţii vor fi atenţionaţi la modul cât bine, dar şi cât rău poate provoca vizionarea, implicit internetul, folosit în exces şi fără un control asupra a ceea ce este adecvat diferitelor grupe de vârstă”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, directorul Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera”, Gabriel Cărăbuş.


Intră acum și în grupul de