„Biblioteca mobila”, proiect inedit initiat de Biblioteca Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să citească mai mult şi să se informeze prin mijloace tehnolgice performante, dar care nu au resursele necesare, Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” a demarat luni, 22 noiembrie, proiectul „Biblioteca Mobilă”, care se va desfăşura pe parcursul a 6 luni de zile.

Având în vedere contextul social-economic din această perioadă şi faptul că bibliotecile publice trebuie să vină în întâmpinarea comunității folosind resursele pe care le dețin, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava a identificat necesitatea atât a extinderii accesului la informație, cultură și educație permanentă, cât şi a reducerii decalajelor culturale dintre zonele urbane și cele rurale.

Prin proiectul ,,Biblioteca mobilă”, coordonat de bibliotecar Alina-Veronica Sahlean, dorim să oferim comunităților din localităţile limitrofe municipiului Suceava, care nu beneficiază de serviciile unei biblioteci publice, toate facilitățile de informare și de împrumut pe care biblioteca județeană le oferă la sediul central.

Fondul de documente existent în cadrul compartimentului de asistență metodică (aproximativ 3000 de unități), precum și un număr de echipamente IT, primite prin programul Biblionet, vor ajunge cu Bibliobusul din dotarea instituției, în localitățile Mitocul Dragomirnei, Ipotești şi Pătrăuți. Astfel, în săptămâna 22-26 noiembrie 2010, prima săptămână de proiect, acesta va staționa în curtea școlii din Mitocul Dragomirnei , unde o echipă de bibliotecari le va sta la dispoziție celor care doresc să consulte documente, să navigheze pe internet și să împrumute cărți la domiciliu.

Realizarea acestui proiect va permite dezvoltarea durabilă a lecturii, promovarea incluziunii digitale în comunele vizate deocamdată în cadrul acestui proiect, care se va desfășura pe parcursul a 6 luni. Nu în ultimul rând, acest proiect urmărește și posibilitatea redeschiderii bibliotecilor publice în aceste comunități și creșterea numărului de utilizatori și de documente împrumutate. De altfel, în doar prima zi a proiectului, când bibliobusul şi fondul de carte au staţionat în curtea şcolii din Mitocu Dragomirnei, au fost întocmite fişe de înscriere pentru un număr de aprox. 50 de copii.


Intră acum și în grupul de