Centrul de zi “Aripi spre viitor”, inaugurat la Mitocu Dragomirnei


Intră acum și în grupul de

Ziua de marţi, 21 decembrie, a fost una deosebită odată cu lansarea Centrului de zi “Aripi spre viitor”, proiect finanţat de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, cofinanţat de Fundaţia de Caritate şi Intrajutorare “Ana”, scopul proiectului fiind acela de a îmbunătăţi calitatea vieţii şi dezvoltarea reţelei serviciior comunitare prin asigurarea de sprijin familial pentru persoanele adulte cu handicap.

După slujba de sfinţire, managerul proiectului, ing. ec. Marius Boghean, a avut plăcerea de a deschide festivitatea de inaugurare a centrului. “Este o zi frumoasă, însemnată pentru beneficiarii centrului de la Costâna şi de la Mitoc întrucât astăzi are loc deschiderea Centrului de zi “Aripi spre viitor”. Este un proiect care se desfăşoară datorită Fundaţiei “Ana”, fundaţie cu ajutorul căreia am implementat acest proiect. Perioada de implementare a durat mai mult întrucât a fost o perioadă de contestaţie de două luni, a fost singurul proiect câştigat dintr-un număr de 35 de proiecte şi avem norocul să fie la Mitocu Dragomirnei”.

Fundaţia “Ana” este cea care a cofinanţat proiectul cu suma de 35.000 de lei, proiect care se ridică la aproximativ 347.486 lei, finanţat de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Zece beneficiari împreună cu instructorii lor au prezentat încăperile centrului care conţine un atelier în care vor fi confecţionate lumânări, colaje de perete, un salon pentru kinetoterapie, o sală de relaxare şi un cabinet psihologic.

Prezent la inaugurare, preşedintele Fundaţiei “Ana”, Nelu Todireanu, a ţinut să aducă o serie de mulţumiri. “Îi mulţumesc domnului Marius Boghean; colaborarea noastră a început cu Centrul de la Costâna, acum câţiva ani când am realizat acolo un număr de 4 ateliere maxim protejate. Sigur colaborarea noastră nu se va termina aici având ca partener şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Vom încerca să implementăm pe viitor şi alte poiecte, sper eu la fel de bune care să se bucure de succesul pe care l-au avut şi aceste două proiecte”, a declarat Nelu Todireanu.


Intră acum și în grupul de