Brazilia este gazda Miss Universe 2011!

Miss Universe 2011 se va desfăşura pe 12 septembrie în Sao Paulo, Brazilia!

Donald J. Trump, NBC Universal şi Paula M. Shugart, Preşedinte al Organizaţiei Miss Universe, au anunţat că ediţia cu numărul 60 a competiţiei Miss Universe se va desfăşura în Sao Paulo, Brazilia. Spectacolul final, în cadrul căruia vor concura cele mai frumoase femei din lume, se va transmite în direct pe NBC şi Telemundo în data de 12 septembrie.

“Sunt fericit să anunţ parteneriatul nostru cu trustul media brazilian Grupo Bandeirantes de Comunicação şi totodată să transmit întregii lumi că Sao Paulo va găzdui Miss Universe 2011*”, a spus Donald J. Trump, deţinătorul brandului *Miss Universe. “Brazilia are o creştere economică rapidă şi este un loc care oferă numeroase oportunităţi de afaceri. În acest deceniu Brazilia găzduieşte trei dintre cele mai vizionate evenimente ale lumii: World Cup, Jocurile Olimpice şi iată, în 2011, Miss Universe, care, cu siguranţă va eclipsa celelalte două evenimente”, a continuat Trump.

“Grupo Bandeirantes este onorat să fie partener al Organizaţiei Miss Universe şi totodată să aducem finala Miss Universe 2011 în Sao Paulo, Brazilia”, a declarat João Carlos Saad preşedintele trustului Grupo Bandeirantes de Comunicação.

“Suntem convinşi că misiunea de a oferi strălucire evenimentului se potriveşte de minune Braziliei şi abia aşteptăm să arătăm concurentelor şi telespectatorilor care ne vor urmări în peste 200 de ţări ale lumii, cultura braziliană şi peisajele minunatei noastre ţări”, a conchis João Carlos Saad.

Concurente din peste 80 de ţări din toată lumea, vor călători în Brazilia, pentru aproximativ o lună, timp în care vor participa la diferite evenimente caritabile, spectacole de gală, vor vizita cele mai atractive zone turistice ale ţării şi se vor pregăti pentru finala competiţiei. În lupta pentru mult doritul titlu Miss Universe 2011, concurentele vor fi monitorizate atent în perioada cantonamentului şi vor fi jurizate atât în semifinala competiţiei, cât şi în finală, la trei probe de concurs: costum de baie, rochie de seară şi interviu. Este pentru prima dată în istoria de 60 de ani a Miss Universe când ţara gazdă este Brazilia.

Mexicanca, Ximena Navarrete, Miss Universe 2010, o va încorona pe succesoarea ei la finalul spectacolului din 12 septembrie 2011. În perioada mandatului său, Navarrete a călătorit în întreaga lume, ca Ambasador al luptei împotriva HIV/SIDA, derulând campanii de educaţie, cercetare şi legislaţie. Miss Universe 2011 va continua aceste activităţi.

Brazilia este cea mai mare ţară de pe continentul latino american şi are 201 milioane locuitori.

Are a zecea cea mai puternică economie a lumii, cu un PIB de 2 trilioane de dolari. Banca Naţională Braziliană a anunţat ieşirea ţării din criză şi estimează o creştere financiară pentru 2010 de 5%.

Opt procente din PIB-ul Braziliei vin din industria turismului, unul din doisprezece brazilieni lucrând în acest domeniu, adică aproximativ 17 milioane de oameni (aproape cât populaţia României).

“Am primit vestea că Brazilia va fi ţara gazdă a concursului Miss Universe 2011 şi cu bucurie, dar şi cu o umbră de tristeţe. Sunt fericit gândindu-mă la experienţa extraordinară pe care o va trăi reprezentanta României la acest concurs, dar totodată nu pot să nu regret faptul că România a mai pierdut un tren în domeniul pomovării la nivel internaţional. Ca şi în 2010, ne-am aflat pe lista scurtă a potenţialelor ţări gazdă, alături de Franţa şi Spania, dar iată că incertitudinea, lipsa de implicare a autorităţilor şi permanenta stare de ezitare, nu ne-au adus niciun rezultat în acest sens”, a declarat Mike Costache, Preşedinte al Organizaţiei Miss Universe Romania.

“Am certitudinea că aşa cum Vietnamul, o ţară cu un PIB aproximativ egal cu al României, a fost o gazdă exemplară pentru Miss Universe 2008 şi România ar avea puterea de a susţine un astfel de proiect, mai cu seamă că un aşa eveniment ar asigura o promovare fără precedent, a turismului românesc.” a continuat Costache.

Selecţia naţională Miss Universe Romania 2011 se va desfăşura la Bucureşti, în luna mai.

Spectacolul de gală va fi precedat de o perioadă de pregătire a finalistelor, de trei săptămâni.

În luna februarie va fi demarată partea a doua a Caravanei “Miss Universe poţi fi chiar tu!”, urmând ca preselecţiile zonale să se desfăşoare în Constanţa, Iaşi, Braşov, Timişoara, Râmnicu Vâlcea şi Bucureşti. Aproximativ 200 de concurente se vor califica în semifinală, iar în cantonament vor fi admise 40 de aspirante la cel mai râvnit titlu al frumuseţii. După o săptămână de cursuri şi probe, vor continua perioada de pregătire, 30 de finaliste.

Înscrierile în competiţie sunt deschise până la data de 3 aprilie 2011, se fac on-line pe www.MissUniverseRomania.com prin completarea unui formular şi ataşarea a trei fotografii reprezentative şi nu se percepe taxă de admitere în concurs.

loading...