„Parada cetelor de uratori” a strans cateva mii de suceveni in centrul orasului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Zeci de formaţii de urători şi mascaţi din toate zonele judeţului Suceava s-au strâns luni, în a treia zi de Crăciun, în centrul municipiului reşedinţă de judeţ, pentru a participa la parada şi festivalul obiceiurilor de iarnă. Manifestarea a adunat câteva mii de suceveni care au asistat în zona centrală a oraşului la urături şi la diversele dansuri şi jocuri cu măşti.

Întregul alai a pornit de la Primărie spre esplanada din centrul municipiului, făcând o oprire în faţa Palatul Administrativ, unde au fost întâmpinaţi de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul Sorin Popescu, primarul Ion Lungu, consilieri judeţeni sau parlamentari, iar unele grupuri au urat sau au prezentat jocuri cu măşti.

Printre cetele cu urători s-au aflat grupuri cu plugul, iar altele, însoţite de muzicanţi, au prezentat dansul caprei sau jocul ursului.

Luni după amiaza, un spectacol de colinde, urături şi obiceiuri de iarnă va fi susţinut şi în centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc, urmând ca parade ale măştilor să fie organizate marţi, miercuri şi joi în Gura Humorului, Suceviţa şi Vatra Dornei.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că în ultimele zile au fost organizate spectacole de colinde, urături şi obiceiuri de iarnă la Mănăstirea Humorului, Mălini, Vatra Dornei şi Suceviţa, care s-au bucurat de asistenţă numeroasă, printre aceştia fiind mulţi turişti, atât din judeţele învecinate cât şi din străinătate.


Intră acum și în grupul de