„Visions”, goliciune si sensibilitate


Intră acum și în grupul de

O expoziţie inedită care exprimă în imagini un amalgam de sentimente umane, mistuite de focul trăirilor lăuntrice, a fost vernisată miercuri, 12 ianuarie, la Clubul Artelor Vizuale din Shopping City Suceava. Denumită sugestiv „Visions”, expoziţia de print-uri mari a tânărului artist fotograf Alex Csiki reprezintă o noutate pentru Suceava.

„Fotografiile au fost realizate în studioul propriu, o fostă spălătorie a unui bloc din Bucureşti, situat în centrul istoric al capitalei. Am reamenajat încăperea şi mi-am creat un studio special pentru artă. E un studio mic, dar cu decoruri special realizate pentru acest proiect. La şedinţele foto am folosit 6 modele, femei şi bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi jumăte şi 35-40 ani. În fotografii sunt prezentate nuduri. Am avut foarte mare grijă să nu depăşesc cota între artă şi pornografie.

Fiecare tablou în parte prezintă câte o stare prin care trecem cu toţii. De la disperare, până la extaz. Este un proiect la care am început munca în luna august a anului 2010 şi am terminat-o în luna octombrie”, a declarat la vernisaj Alex Csiki, care se regăseşte şi el în câteva fotografii.

La eveniment a fost prezentă o tânără mireasă, un model viu, care a avut menirea de a induce celor prezenţi senzaţia că a ieşit dintr-unul din tablourile expuse.

Expoziţia de fotografie va sta pe simeze timp două săptămâni la Suceava, respectiv până pe data de 26 ianuarie, după care va lua calea altor oraşe din ţară precum: Braşov, Iaşi, Cluj, Sibiu, urmând ca peste 3-4 luni să fie expusă şi la Praga. „Pentru deplasarea la Praga deja lucrăm la finanţări, la acte, pentru a putea scoate din ţară lucrările”, a completat artistul fotograf.

Expoziţia cuprinde un număr de 19 fotografii.


Intră acum și în grupul de