Sindicatul PROMETEU s-a apucat de predat lectii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În calitate de promotor al proiectului “Iniţiative ale partenerilor sociali în regiunea Nord Est”, cofinanţat din Fondul Social European, sindicatul Prometeu a inaugurat vineri “Centrul de formare profesională a adulţilor din regiunea Nord Est”.

Situat pe Calea Unirii, acest centru a fost realizat într-o clădire dezafectată, aflată în patrimoniul sindicatului şi care ajunsese în ultima perioadă să fie o pată de ruşine atât pentru imaginea oraşului cât şi pentru proprietari.

Banii necesari derulării proiectului au venit prin Programul Operaţional Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013”, iar conducerea sindicatului s-a apucat imediat de treabă reuşind implementarea proiectului cu mai bine de o lună în avans faţă de termenul stabilit.

Conform celor care se ocupă de acest proiect, centrul de pregătire, cunoscut sub numele de centru de training, îşi propune să crească gradul de implicare al sindicatelor pe piaţa forţei de muncă, sprijinind companiile în pregătirea resurselor umane, în scenariul unei noi dezvoltări a capacităţii de producţie sau reconversia profesională a salariaţilor.

Astfel, într-o primă fază, la cursuri vor fi prezenţi 50 de lideri de sindicat care vor fi instruiţi în meseria de delegat sindical local. Dacă vor absolvi cursurile, “învăţăceii” vor primi diplome recunoscute de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale precum şi de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

“Acest Centru se doreşte a constitui un instrument de implicare în sprijinirea mediului de business pentru planurile şi proiectele de viitor, dar şi pentru integrarea pe piaţa muncii a anumitor persoane şi grupuri vulnerabile deoarece Centrul va presta servicii către orice organizaţie interesată, dar va fi şi într-o colaborare permanentă cu autorităţile publice din judeţ şi AJOFM Suceava.

Dispunând de dotări moderne putem asigura cadrul optim de realizare a unui proces de pregătire la nivel calitativ superior”, a declarat în cadrul inaugurării, liderul Sindicatului Prometeu, Iordănel Secrieru.

În momentul de faţă, Centrul este autorizat pentru ocupaţia de “Delegat sindical local”, dar urmează să obţină în cel mai scurt timp autorizaţii pentru încă cel puţin trei ocupaţii.


Intră acum și în grupul de