Inaugurare cu trandafiri portocalii a Sectiei de Urologie a Spitalului Judetean


Intră acum și în grupul de

Secţia de Urologie a Spitalului Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a trecut printr-o serie de lucrări de reabilitare, pentru care Consiliul Judeţean Suceava şi Primăria Suceava au alocat 273.126 lei, vineri, aceasta fiind inaugurată în prezenţa preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur şi a primarului Ion Lungu.

Dacă preşedintele Flutur a primit din partea personalului sanitar un coş cu trandafiri portocalii, primarul a primit doar un singur trandafir. De altfel, în fiecare salon, la fereastră se afla câte un trandafir portocaliu în glastră. La final, Gheorghe Flutur a „returnat” coşul cu flori, iar Ion Lungu a oferit trandafirul unei reprezentante mass-media.

„S-au implicat mult medicii aici. Este o secţie foarte frecventată, cu foarte multe intervenţii. Anul trecut, în ambulatoriul de specialitate au fost consultaţi 3100 de bolnavi, iar în secţie au fost internaţi 1170 pacienţi. Ceea ce este îmbucurător este că Suceava nu mai trimite bolnavi, ci doar pentru transplanturi ”, a declarat Gheorghe Flutur.

Acesta a spus că, în bugetul pentru anul 2011, Consiliul Judeţean Suceava a prevăzut fonduri de 3,8 milioane de lei „care se adresează investiţiilor de grad 0” din spital, menţionând în primul rând refacerea Blocului operator şi reabilitarea faţadei clădirii spitalului. „Vreau să-i mulţumesc directorului Vasile Rîmbu, că în fiecare săptămână mai realizează câte ceva. Şi ambulatoriul este aproape gata. Mai trebuie să vină dotările”, a subliniat preşedintele CJ.

La rândul său, primarul Sucevei, Ion Lungu, a menţionat că anul trecut Primăria a alocat unităţii medicale judeţene 17 miliarde de lei vechi, iar anul acesta „vom aloca 10 miliarde la Spitalul Judeţean şi la Ambulanţă”. În opinia acestuia, este necesară implicarea municipalităţii în finanţarea spitalului, având în vedere că circa 40% la sută dintre pacienţi sunt din municipiul Suceava. „Spitalul arată acum foarte bine. Am văzut şi alte spitale din ţară şi nu se compară cu condiţiile de aici”, a afirmat primarul Lungu.

Şeful Secţiei de Urologie, medicul primar Nicolae Dobromir, consideră că „Urologia a făcut azi un pas înainte şi asta ne obligă să facem performanţă”. Acesta a subliniat că toţi salariaţii secţiei s-au implicat în desfăşurarea lucrărilor. „Lucrările s-au desfăşurat în perioada sărbătorilor de iarnă, când alţii aprindeau artificii. Noi aprindem acum”, a spus dr. Dobromir.

Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Râmbu, a arătat că toate aceste condiţii noi şi moderne oferite în mai bine de jumătate din secţiile unităţii trebuie păstrate atât pacienţii, cât şi de vizitatorii lui. Acesta a spus că pentru perioada următoare se are în vedere creşterea calităţii acutului medical, iar în această privinţă colaborarea dintre personalul medical şi pacient este foarte importantă. „E absolut nevoie ca medicii să fie permanent la capul bolnavului. Personalul mediu ar trebui să fie pentru pacient ce au fost surorile odată. Ca şi cum ar face parte din familie” a afirmat Vasile Rîmbu.

Secţia de Urologie a fost înfiinţată în 1994, până atunci funcţionând în cadrul Secţiei de chirurgie generală, la început cu 9 paturi, acum cu 35 de paturi.
Echipa de lucru este formată din medicii Nicolae Dobromir, Janin Năsăudean şi Nicolae Stoican, 8 asistente şi 7 infirmiere.

Cadre medicale din cadrul secţiei de Urologie au participat la Congresul Naţional de Urologie din 2009 cu două lucrări privind traumatismele renale în perioada 1999-2008 şi urgenţă chirurgicală urologică. În volumul „Istoria Urologiei Româneşti” lansat cu prilejul împlinirii a 100 de ani de Urologie românească, există un capitol destinat Secţiei de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean Suceava.

Preşedintele CJ a subliniat la final că dr. Nicolae Dobromir se află pe lista aprobată de Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, a medicilor suceveni care vor preda cursuri rezidenţilor ce vor veni la Suceava. Este vorba despre 16 medici, care vor avea titulatura de profesori-asociaţi şi vor lucra cu 20 de medici rezidenţi, de 15 specialităţi, în contextul schimbării titulaturii în spital clinic.


Intră acum și în grupul de