Zeci de impatimiti la „Targul Colectionarilor” de la Iulius Mall


Intră acum și în grupul de

Holul de la intrare al complexului comercial Iulius Mall a reconstituit sâmbătă, 5 februarie, timpul prăfuit al altor epoci, generaţii, redat sub forma celor mai vechi obiecte decorative, podoabe, bani, sau obiecte unicat prezentate în cadrul „Târgului Colecţionarilor”.

Peste 70 de participanţi din Bucureşti, Craiova, Brăila, Iaşi, Bacău, Cluj-Napoca, Piatra Neamţ, Suceava şi nu numai au adus la parterul shopping mall-ului mobilier elegant, colecţii orologere, de tablouri, monede, stampe, timbre, periodice, fotografii, podoabe vechi, argintărie, pocale, veselă, decoraţiuni, radiouri vechi, dar şi efecte şi însemne militare.

Colecţionari împătimiţi veniţi la târg atât de la Suceava, cât şi din împrejurimi, au analizat cu atenţie exponatele “colegilor de breaslă”, negociind pe alocuri obiecte valoroase, ori de interes pentru colecţia lor de acasă.

Preţul stabilit de fiecare colecţionar a reprezentat, în fond, un prilej de a negocia potenţialul obiect vândut. Astfel, în funcţie de marfă, preţurile erau accesibile la timbre (50 bani-1 leu) pentru serii complete, ilustrate (1 leu), fotografii vechi (3-5 lei), bancnote vechi (4-5 lei), până la butoni (50 lei), mai pipărate însă la halbele de bere (30-300 lei), monedele din argint (500 lei), icoanele din argint (350 lei), la cristelniţă (400 lei), aparate foto (350 lei), sau la un orologiu din anii ‘50 (1000 euro), preţuri stabilite în funcţie de vechimea exponatelor, de epocă, sau de materialul folosit la confecţionare.

La târg au participat şi meşteri veniţi de la Rădăuţi, specializaţi în confecţionarea mobilierului în stil clasic, baroc şi florentin, care îşi vindeau exponatele cu peste 1000 de euro.

“La târgurile de antichităţi participă de regulă oameni în vârstă, tineretul fiind mai puţin preocupat de a colecţiona”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, un colecţionar de timbre, filatelist-numismat şi instructor de şah, care anul acesta a împlinit 50 de ani de filatelie.

Veritabile obiecte de artă, exponatele de la “Târgul Colecţionarilor”, târg cu tradiţie la Iulius Mall, pot reprezenta cadouri nu doar inedite, ci şi de o inestimabilă valoare spirituală.

Mii de obiecte care au supravieţuit modernităţii au putut fi văzute, respectiv achiziţionate în zilele de 5, respectiv 6 februarie, într-o ediţie fără precedent a “Târgului Colecţionarilor”.


Intră acum și în grupul de