Soarta spitalelor de la Siret si Campulung sta în mainile parlamentarilor PDL de Suceava


Intră acum și în grupul de

Parlamentarii PDL Suceava vor sustine în cursul săptămânii viitoare ca Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc să nu fie comasat cu Spitalul Municipal, aşa cum doreşte Ministrul Sănătăţii ci, ţinând cont de performanţele înregistrate în ultimii ani, la acest spital să fie arondat Spitalul de Neuropsihiatrie Cronici Siret şi Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţe Suceava.

Deputatul PDL de Suceava, Dan Gabriel Gospodaru, a spus duminică, într-o conferinţă de presă că în urma unei analize interne în organizaţia PDL Suceava s-a stabilit ca parlamentarii democrat-liberali suceveni să-i propună ministrului sănătăţii, Cseke Attila o nouă formulă de comasare a spitalelor.
Ministerul Sănătăţii a propus ca Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc să fie comasat cu Spitalul Municipal din localitate, iar Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret cu cel orăşenesc.

Potrivit analizei PDL Suceava, Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc ar urma să se unifice cu Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava şi cu Spitalul de Neuropsihiatrie Cronici Siret.
Gospodaru a ţinut să explice că Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc este o unitate cotată foarte bine în ţară şi că managementul spitalului are capacitatea de a atrage bani din proiecte europene.

„Este un început de reformă, nimic nu-i bătut în cuie. Se caută în continuare formulele cele mai bune. Spitalul de la Câmpulung este cotat, la ora actuală, ca cel mai bun din ţară şi noi propunem să se comaseze cele trei secţii, să fie un singur spital, cu conducerea la Câmpulung. Este propunerea pe care noi o facem luni, ministrului Sănătăţii, Cseke Attila şi secretarului de stat Cristian Irimie, ca spitalele de psihiatrie din Suceava şi Siret să fie secţii externe ale spitalului din Câmpulung”, a mai declarat parlamentarul sucevean.

Primarii din Câmpulung Moldovenesc şi Siret au dezaprobat propunerea Ministerului Sănătăţii de comasare a spitalelor de Psihiatrie cu spitalele Municipal şi, respectiv, Orăşenesc.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, a declarat că proiectul de Hotărâre de Guvern propus de Ministerul Sănătăţii care prevede comasarea Spitalului de Psihiatrie cu Spitalul Municipal din localitate nu este corect întrucât cele două spitale trebuie să fie independente. Şerban a ţinut să explice că Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, a cărei importanţă şi valoare sunt recunoscute în comunitatea internaţională de psihiatrie, este angrenat în mai multe proiecte internaţionale şi nu poate să le deruleze decât ca unitate spitalicească de sine stătătoare.

Primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, a declarat că singura viziune a administraţiei locale în cazul celor două spitale este că acestea trebuie să funcţioneze independent. Popoiu a mai declarat că o eventuală comasare a Spitalului de Psihiatrie Cronici cu Spitalul Orăşenesc va afecta mult activitatea Spitalului de Psihiatrie care, după opinia lui, trebuie să funcţioneze ca unitate de sine stătătoare.


Intră acum și în grupul de