“Copilul Jules Verne” la Clubul de Lectura “Printul Fermecat”

Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera”, împreună cu Consiliul Judeţean Suceava, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Iaşi, Librăriile Alexandria şi www. agonia.ro organizează a XVI – a sesiune a Clubului de Lectură pentru Copii “Prinţul Fermecat” şi a Cenaclului Scriitorilor – Copii, intitulată “Copilul Jules Verne”, vineri, 11 februarie, de la ora 18.00, în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei. Din programul manifestării fac parte: „Copilul Jules Verne a avut idei”, “Eu – Atelier de Lectură şi Scriere Creativă”, “Copilăria la PUTERE – Critică şi trăznăi”.

Inițiativa organizării acestui club de lectură aparține unui grup de părinți conștienți de faptul că Biblioteca Bucovinei reprezintă mediul ideal pentru a sădi în sufletul copiilor bine educați dragostea față de carte și față de lectură, respectul față de limba și literatura română, precum și interesul, prețuirea față de culturile de altă limbă.

Lecturile publice pentru copii, împreună cu aceștia sunt calea prin care obiceiul lecturii devine un mod de viață și o îndeletnicire utilă și plăcută din viața viitorului tânăr și adult.

Poveștile copilăriei împărtășite de copii și de părinți în Clubul de lectură vor sădi mai departe interesul față de carte, școală, educație.

Clubul de lectură pentru copii “Prințul fermecat” și promovarea sa fac parte din Campania Bibliotecii Bucovinei şi a Consiliului Judeţean Suceava intitulată România vobită frumos.

Coordonatoarea acţiunii este scriitoarea Angela Furtună.

loading...