Nunta de la A la Z la „Targul de nunti Bucovina”


Intră acum și în grupul de

Cuplurile care se pregătesc să facă „pasul cel mare”, au ocazia să viziteze în perioada 11-14 februarie, „Târgul de nunţi Bucovina” amplasat la parterul Iulius Mall, târg realizat cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava.

Standurile amenajate în complexul comercial cuprind de la rochii de mireasă, rochii pentru domnişoare de onoare şi de ocazie, costume pentru miri, cavaleri de onoare şi de ocazie, voaluri, pălării, coafură, cosmetică, aranjamente florale, buchete de mireasă, decoraţiuni săli, baloane, fântani de ciocolata, huse pentru scaune, invitaţii, focuri de artificii, sonorizare evenimente, foto & video, săli pentru organizare de evenimente, organizatori evenimente, până la torturi, produse de cofetarie, panificatie şi dulciuri, lumânări, servicii de închirieri limuzine ş.a.

Pentru că este târg, clienţii beneficiază de reduceri de la 10 până la 25%, reprezentanţii firmelor fiind dispuşi la negocieri.

În materie de decoruri, am aflat de la specialiştii prezenţi la ediţia cu numărul IV a târgului că anul acesta au rămas în vogă nuanţele de mov şi lila, acestora adăugându-li-se argintiul în combinaţie cu culorile tari roz, mov. La mare căutare sunt scaunele îmbrăcate în crem şi ivory, şi nu cele albe.

Venind la „Târgul de nunţi”, viitorii miri pot beneficia de: personalizare gratuită la invitaţii, la mape de bani şi la meniuri, 20% reducere la invitaţii, 10% reducere la mapele de bani şi la mărturii. Dacă până acum mărturiile erau cunoscute după celebrele bomboane învelite în tul, anul acesta se pot oferi ca mărturii, mini casetuţe de bijuterii, sticle de 0,5 l cu vin care au etichetă personalizată, fie cu imaginea mirilor, fie cu invitaţia acestora, figurine din sticlă, ceramică etc.

Lilaul, rozul şi grenaul rămân la modă şi atunci când vine vorba despre decoraţiunile aplicate pe paharele mirillor, alături de argintiu şi auriu.

Preţul unei invitaţii pentru nuntă este între 2,70 lei până la 6 lei, dar în funcţie de materialele folosite pot fi şi mai scumpe. „Colecţia noastră de invitaţii este împărţită pe trei categorii: glamour, modern şi vintage. La categoria „glamour” propunem mirilor invitaţii cu cristale Swarovski, cu dantelă preţioasă şi pluşuri, care oferă un aer clasic, delicat nunţii lor, iar preţurile încep de la 10 lei până a 23 lei, în funcţie de cantitatea de ştrasuri dorite, pentru colecţia „modern” preţurile încep de la 3 lei şi ajung până la 13 lei, iar pentru colecţia “vintage” preţurile variază de la 5 la 11 lei”, a declarat pentru NewsBucovina.ro Anca Vizitiu, reprezentant vânzări la o firmă care produce invitaţii de nuntă, din Iaşi.

Şi pentru că la orice nuntă mireasă este în centrul atenţiei, este nevoie şi de o alegere reuşită în ceea ce priveşte rochia acesteia. Am aflat astfel că nu se mai poartă tradiţionala rochie de mireasă albă, ea fiind înlocuită cu una ivory (o nuanţă care păcăleşte albul). Totodată, se păstrează tendinţa anului trecut, movul, mai nou bleumarin închis utilizat cu precădere la coordoanele care se leagă în jurul taliei pentru subţierea acesteia, dar şi rose-ul. „Ca şi model, se poartă foarte bine tipul de rochie „sirenă”, puţin mai sus pe picior pentru a permite deplasarea miresei fără probleme. Pentru siluetele mai voluptoase, se merge pe modelul corset, sau rochie întreagă, dar cu o amploare mult mai mică”, a declarat Gabriela Barnea pentru NewsBucovina.ro, vânzător comercial, care ne-a mai dezvăluit că preţul unei rochii de mireasă, se situează, în funcţie de buget, între 200 şi 1.800 euro.

Şi pentru ca miresele să arate exemplar în ziua nunţii, târgul cuprinde şi prezentarea unor saloane care oferă servicii de tratamente faciale, remodelare corporală, alături de servicii de coafură, manichiură, pedichiură şi make-up profesional. Programările care se vor face din perioada târgului vor beneficia de un discount cuprins între 10 şi 30% reducere. Preţul unui coc pentru nuntă începe de la 45 lei şi poate ajunge undeva la 120 lei. Costul unul machiaj începe de la 55,50 lei şi ajunge la 150-200 lei pentru miresele cu probleme faciale.

„În materie de hair-styling, miresele preferă o coafură lejeră, cocuri, bucle, în funcţie de păr. Se poartă în continuare florile naturale în păr, clămiţe mici, pufuri, mai puţin voal, acesta fiind înlocuit cu divese accesorii, pălăriuţe”, a precizat Dana Zamfir, hair stylist.

În materie de costume de miri, se poartă culoarea neagră, costumul clasic, cu cusătură italiană sau englezească, cel mai îndrăgit de bărbaţi fiind modelul italian, cel slim. Se poartă în continuare catifeaua, sau costumele cu material imprimat. Preţul unui astfel de costum variază între 800 lei şi 1000 euro.

Rămân în trend acul pentru cravată, mânecile cămăşii musai la vedere, alături de butonii şi ceasul elegant.

La „Târgul de nunţi Bucovina”, sucevenii pot afla care sunt cele mai cerute vinuri, ce preţuri şi ce ingrediente conţin cele mai arătoase torturi, dar şi care este costul serviciilor foto-video.

Sâmbătă, 12 februarie, în a doua zi de târg, începând cu ora 17.00, vizitatorii vor putea admira o colecţie impresionantă de rochii de mireasă în cadrul unei prezentări de profil şi vor putea viziona demonstraţii de dansuri de societate oferite de profesionisti.

Totodată, pe perioada târgului de nunţi vor fi organizate două concursuri pentru cei mai îndrăgostiţi dintre suceveni respectiv: sâmbătă, 12 februarie – concursul „Cea mai frumoasă declaraţie de dragoste”, duminică, 13 februarie – concursul „Cea mai frumoasă cerere în căsătorie”, urmând ca luni, 14 februarie, amorezii să spună “Da” la „Căsătoriile pentru o zi”.

Extragerea şi decernarea premiilor va avea loc luni, 14 februarie, la ora 20.00.

Pe toată perioada târgului, viitoarele mirese vor putea participa la o şedinţă foto gratuită îmbrăcate în rochia de mireasă mult dorită.


Intră acum și în grupul de