Diplome de excelenta la „Salonul Profesorilor de Arte Vizuale”


Intră acum și în grupul de

Diplome de excelenţă pentru merite deosebite în sculptură, pictură şi grafică au fost decernate în cadrul vernisării expoziţiei „Salonul Profesorilor de Arte Vizuale” ediţia a X-a, care a fost găzduită de City Gallery din Shopping City Suceava, prilej cu care au fost expuse un număr de 150 de lucrări plastice.

Evenimentul care s-a desfăşurat miercuri, 23 februarie, a fost organizat de Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Iaşi, Societatea Profesorilor de Arte Vizuale Iaşi şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Iaşi şi a adus în prim plan arta vizuală contemporană românească, materializată în peste 150 de lucrări plastice reprezentative semnate de artişti plastici profesionişti din România, Ucraina şi Moldova, care au şi calitatea de profesor.

Impresionată, artista Lucia Puşcaş s-a declarat mândră de faptul că pe simeze, alături de lucrările sale şi ale colegilor săi, au fost expuse şi lucrări realizate de foştii săi profesori din liceu, amintindu-i pe Liviu Suhard, pe care l-a avut ca profesor de desen şi de istoria artelor şi pe regretatul Mircea Ispir de la care a învăţat compoziţie.

La vernisaj, au mai luat cuvântul pictorul Maria Boz, una dintre organizatoarele evenimentului care a explicat apariţia ideii organizării unui astfel de salon: “Ideea a pornit de la faptul că ne-am dorit foarte mult să mulţumim maeştrilor, profesorilor noştri pentru tot ceea ce ne-au învăţat şi acest lucru a fost vizual posibil aşezându-ne lucrările lângă creaţiile domniilor lor, să vadă că am evoluat şi că suntem pe calea cea bună (…) Totodată, am încercat să demonstrăm că nu toţi artiştii au această calitate extraordinară de a fi pedagogi”, a precizat artista Maria Boz.

La realizarea proiectului şi-au adus aportul şi inspector Gheorghe Gheorghiţă Vornicu, sculptor, alături de pictoriţa Ofelia Huţul. Cel dintâi s-a arătat impresionat de spaţiul şi de condiţiile în care au fost expuse lucrările la Suceava, mai târziu numărându-se printre premianţii care au obţinut diploma de excelenţă.

La cea de-a X-a ediţie a “Salonului Profesorilor de Arte Vizuale”, au primit diplome de excelenţă: Mihaela Ştirbu la secţiunea grafică, Jeno Bartoş la secţiunea pictură, Gheorghe Gheorghiţă Vornicu la secţiunea sculptură şi Liviu Suhard, pentru pictură.
Expoziţia va sta pe simeze în perioada 23 februarie – 23 martie.


Intră acum și în grupul de