350 de elevi suceveni, voluntari in lupta impotriva etnobotanicelor


Intră acum și în grupul de

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava a demarat joi, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, o nouă campanie în cadrul proiectului ,,Fii cool fără droguri” ca răspuns la amploarea fenomenului consumului de substanţe noi cu efecte psihoactive, disponibile în stare pură sau în combinaţii.

„Proiectul urmăreşte informarea elevilor de gimnaziu şi liceu, a familiilor acestora şi comunităţii cu privire la efectele nocive ale noilor substanţe, prin folosirea tuturor canalelor de comunicare, în vederea schimbării percepţiei false promovate de comercianţii acestor categorii de produse”, a precizat coordonatorul proiectului, psihologul Angelica Cîmpan, subliniind că actorii implicaţi sunt consilierii şcolari, consilierii educativi, poliţiştii de proximitate, medicii, asistenţii şcolari şi diriginţii.

Aceasta a precizat că 350 de elevi vor fi selectaţi pentru a fi instruiţi ca voluntari în cadrul campaniei, în proiect fiind cooptate 35 de şcoli.

Prezentă la dezbateri, Maria Hancea de la Centrul de Consiliere Psihopedagogică Suceava a afirmat că elevii le atrag atenţia că profesorii „nu se uită la ei, nu le observă problemele, schimbările fizice şi psihice”.

Parteneri în proiect sunt Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Inspectoratul Şcolar Suceava, Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport a judeţului Suceava, Poliţia de proximitate – IPJ Suceava, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava.


Intră acum și în grupul de