Dan Puric vine la Suceava intr-o interpretare de zile mari


Intră acum și în grupul de

Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava oferă sucevenilor o ocazie deosebită, de a-l vedea luni, 7 martie, de la ora 19.00, interpretând şi dându-se de ceasul morţii, într-un spectacol de excepţie, pe îndrăgitul actor Dan Puric, în piesa de teatru Sinucigaşul.

Spectacolul oferit de Teatrul Naţional Bucureşti – “Sinucigaşul” – de Nikolai Erdman, va fi jucat după traducerea lui Maşa Dinescu, avându-i în distribuţie pe talentaţii actori: Dan Puric, Costel Constantin, Adela Mărculescu, Ileana Olteanu, Marius Bodochi, Marius Manole, Tania Popa, Silviu Biriş, Maria Buză, Andrei Finţi, Lamia Beligan, Rodica Ionescu, Florin Lăzărescu, Tatiana Constantin, Vitalie Bichir, Mihai Cuciumeanu şi Nikita Dembinski.

Scenografia, foarte inspirată, funcţională, semnată de Diana Ruxandra Ion, este ca un personaj, care face ca spectacolul să fie cât mai original, mai bogat, mai apreciat, în regia lui Felix Alexa.

Sinucigaşul este o comedie amară pe care au vrut s-o pună în scenă mari regizori ca Meyerhold şi Stanislavski, dar pe care a interzis-o însuşi Stalin.

Urmarea? Autorul, un scriitor de geniu, a fost deportat în Siberia şi condamnat să rămână un anonim. După moartea sa, această piesă i-a adus dramaturgului celebritatea internaţională. Sinucigaşul se joacă astăzi peste tot în lume, relansând o întrebare dramatică: viaţa are sens? Piesa este un rechizitoriu tragicomic la adresa egoismului feroce, o farsă în care viaţa nu face nici două parale, iar moartea este speculată în folosul interesului propriu. Un spectacol de o actualitate şocantă şi dureroasă, despre criza unui om aflat pe valurile crizei societăţii. O piesă de un curaj nebun scrisă în plin totalitarism, un strigăt disperat pentru câştigarea dreptului la şoaptă. Pentru că este o piesă fără banalităţi, şi Alexa ocoleşte evident banalităţile în spectacol. Nici rutina nu-şi are locul aici, dar se observă inerţii din partea unor actori în roluri secundare. Regizorul caută, şi găseşte, o rezolvare scenică simplă, dar profundă şi, precum e textul, cu inserţii metafizice. El ştie să-l introducă pe spectator în subtilitatea piesei scrise la 1928 – pentru că este “ciudat de actuală”.

Durata spectacolului va fi de 2 ore şi 15 min.

Biletele costă 100 lei (80 lei – elevi, studenţi şi pensionari – în limita a 100 bilete) şi se pot procura de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava (intrare B, etaj 1).

Informaţii şi rezervări se pot obţine la numărul de telefon: 0230/523.718 sau 0330/401.807


Intră acum și în grupul de