Expoziție de fotografie cu instantanee ale Festivalului Medieval expusă în Sala Voievozilor din Cetatea de Scaun a Sucevei


Intră acum și în grupul de

În perioada 1 – 30 august 2023, în Sala Voievozilor din Cetatea de Scaun a Sucevei, în colaborare cu Muzeul Național al Bucovinei, artistul fotograf Alin Leancă prezintă POVEȘTI DINTRE ZIDURI.

O expoziție foto cu chipuri și rituri din vremuri apuse, instantanee surprinse în edițiile anterioare ale Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”.

Publicul are ocazia, chiar în timpul festivalului din acest an, să vizioneze instantanee surprinse pe parcursul anilor, chipuri de artiști participanți și scene din cadrul edițiilor anterioare ale evenimentului. „De asemenea, ne dorim ca această expoziție să fie o surpriză și pentru artiștii participanți care se vor regăsi în cadrele surprinse de Alin Leancă din 2015 încoace”, arată organizatorii.

Despre expoziția de fotografie Alin Leancă spune:

„Am descoperit magia Sucevei medievale la scurtă vreme după ce mi-am cumpărat primul aparat foto, iar din 2015 am fost prezent la toate edițiile festivalului de artă medievală din Cetatea Sucevei. Am surprins chipuri și rituri din vremuri apuse, am urmărit de aproape isprăvile moldovenilor lui Ștefan, practic am avut șansa de a pătrunde în lumea poveștilor păstrate între bătrânele ziduri. Așa au luat naștere cadrele care compun expoziția de față și pe care le dăruiesc astăzi tuturor prietenilor Cetății Sucevei. Mulțumesc Muzeului Național al Bucovinei pentru generosul sprijin în organizarea evenimentului, mulțumesc Laurei Candea, pe a cărei experiența de reconstituire istorică m-am bazat la selecția imaginilor, mulțumesc trupelor de reenactement, care an de an ne permit sa călătorim în timp și, nu în ultimul rând, mulțumesc tatălui meu – de la care am primit iubirea pentru fotografie.”


Intră acum și în grupul de