VIDEO//Activistul de mediu Daniel Bodnar: Noua metodă de transport ilegal al lemnului este cu căruțe gigant


Intră acum și în grupul de

Activistul de mediu sucevean Daniel Bodnar a sesizat, luni, Poliția orașului Vicovu de Sus cu privire la faptul că două căruțe transportă material lemnos fără proveniență prin orașul Vicovu de Sus, pe strada Calea Bucovinei și pe strada Calea Cernăuți pe direcția Straja-Vicovu de Jos.

Cu ocazia verificărilor efectuate pe strada Calea Bucovinei, pe raza orașului Vicovu de Sus, au fost identificate cele două mijloace de transport hipo, respectiv una ce se deplasa pe str. Calea Cernăuți, condusă de un tânăr de 29 de ani din orașul Vicovu de Sus și una ce se deplasa pe str. Calea Bucovinei, condusă de un bărbat din  Vicovu de Jos. Cei doi au afirmat că nu dețin acte de proveniență pentru materialul lemnos.

Organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos transportat de primul căruțaș rezultând cantitatea de 0,78 mc lemn rotund construcții molid și cantitatea de 4,04 mc  lemn foc molid, un total de 4,82mc, prejudiciul fiind de 819 lei, motiv pentru care sus-numitul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de material lemnos confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Putna.

@newsbucovina.ro

Caruta GIGANT…poate duce 7,5 metri cubi de lemn! #lemnedefoc #furt #politie

♬ sunet original – NewsBucovina

Ulterior, organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos transportat de celălalt căruțaș ocazie cu care a rezultat cantitatea de 0.61 mc lemn rotund construcții molid și cantitatea de 6,63 mc lemn foc molid, un total de 7,24mc și un prejudiciu de 1175 lei, motiv pentru care sus-numitul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de material lemnos confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Putna.

Activistul de mediu Daniel Bodnar a arătat că aceasta este o nouă metodă de transport ilegal a lemnului prin folosirea de căruțe gigant.


Intră acum și în grupul de