Autoritățile sucevene încep procedura de schimbare a denumirii SJU Suceava în Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava


Intră acum și în grupul de

Comitetul director al Spitalului Județean Suceava a decis, în ultima ședință, schimbarea denumirii unității sanitare în Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava.

Potrivit procesului verbal al ședinței, managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea a informat Comitetul director că a fost semnat ordinul de ministru prin care unitatea spitalicească devine spital clinic și a propus schimbarea denumirii în Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Comitetul director a aprobat propunerea sub amendamentul publicării în Monitorul Oficial a ordinului Ministrului Sănătății și a decis ca și nouă secții vizate de acest ordin să dobândească statutul clinic.

În ședința de luni a Consiliului Județean Suceava, președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur, a precizat că și Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au comunicat oficial Consiliului Județean ordinele de ministru privind aprobarea transformării spitalului județean în spital clinic.

El a precizat că nu se publică întotdeauna în Monitorul Oficial aceste ordine, dar că ele există și își fac efectul.

Administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, a declarat că actul normativ a fost comunicat și USV și SJU Suceava și că trebuie ca autoritatea județeană să se miște foarte repede pentru a aproba noua titulatură a spitalului județean.

Ea a spus că într-o ședință a CJ Suceava, poate chiar extraordinară, urmează, la solicitarea conducerii SJU Suceava, schimbarea denumirii unității spitalicești în Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava.

„Va trebui să facem lucrurile astea foarte repede. De exemplu, la depunerea unui proiect cu finanțare europeană, respectiv cel pentru digitalizarea spitalului, suma de finanțat va fi cu 250.000 de euro dacă vom avea spitalul clinic formalizat”, a explicat Irina Vasilciuc.

Ea a menționat că procedura presupune ca managerul SJU Suceava să solicite CJ Suceava aprobarea schimbării denumirii, iar CJ Suceava va transmite Ministerului Sănătății solicitarea de avizare a noii denumiri, după care se convoacă o ședință a CJ Suceava pentru modificarea denumirii.


Intră acum și în grupul de