Clubul de Lectura “Printul Fermecat” a ajuns la cea de-a XXI-a sesiune

Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” organizează vineri, 18 martie, a XXI-a sesiune a Clubului de lectură şi a Cenaclului Scriitorilor-Copii sub genericul “Amour pour le japon
francophonienfant”.

În cadrul acţiunii vor fi atinse trei subiecte: Întâlnire cu Francofonia – Comptines et chansons pour les enfants, Vivre comme un haiku – Atelier de scriere creativă în cheie niponă şi Copilăria la PUTERE – Critică şi trăznăi.

Inițiativa organizării acestui club de lectură aparține unui grup de părinți conștienți de faptul că Biblioteca Bucovinei reprezintă mediul ideal pentru a sădi în sufletul copiilor bine educați dragostea față de carte și față de lectură, respectul față de limba și literatura română, precum și interesul, prețuirea față de culturile de altă limbă.

Lecturile publice pentru copii, împreună cu aceștia sunt calea prin care obiceiul lecturii devine un mod de viață și o îndeletnicire utilă, plăcută din viața viitorului tânăr și adult.

Poveștile copilăriei împărtășite de copii și de părinți în Clubul de lectură vor sădi mai departe interesul față de carte, școală, educație.

Clubul de lectură “Prințul fermecat”, Cenaclul Scriitorilor-Copii și promovarea acestora fac parte din Campania Bibliotecii Bucovinei şi a Consiliului Judeţean Suceava intitulată „România vorbită frumos”.

Sesiunea XXI a Clubului se înscrie şi în agenda Festivalului Francofon Le printemps des poetes, Primăvara Poeţilor, celebrat la Suceava între 7 şi 21 martie a.c.

Coordonatoarea programului este scriitoarea Angela Furtună.

Întâlnirea de vineri are loc cu sprijinul Consiliul Judeţean Suceava, a Bibliotecii Bucovinei, a Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iaşi, a Librăriilor Alexandria, alături de www. agonia.ro, 13e Le Printemps des Poètes http://www.printempsdespoetes.com/, Festivalul Primăvara poeţilor, cu participarea Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare”, Colegiului Național “Mihai Eminescu” şi a Colegiul Național “Ciprian Porumbescu”.