Scolile din municipiul Suceava vor fi dotate cu camere video


Intră acum și în grupul de

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Petru Carcalete, a informat joi, că Primăria Municipiului Suceava va demara implementarea proiectului „Creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în municipiul Suceava, prin achiziţionarea de echipamente specifice şi amenajarea unui centru de supraveghere”, finanţat de UE în cadrul Programului Operaţional 2007-2013, Axa prioritara 1. „Astfel, reprezentanţii Primăriei Municipiului Suceava şi ai SC UTI Traffic Management S.A. vor monta şi branşa echipamente de supraveghere în toate unităţile şcolare din Suceava”, a afirmat Petru Carcalete.

„S-au achiziţionat camerele video, firma UTI Management Bucureştii fiind destul de operativă. Aceasta speră să încheie lucrările înainte de termenul de 25 mai acest proiect, angajându-se la finalizare pentru 10 mai”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Proiectul are ca scop montarea a 87 de camere de luat vederi în zona unităţilor de învăţământ, pieţelor agro-alimentare şi în perimetrele aglomerate ale oraşului, precum şi înfiinţarea unui centru de monitorizare la primărie.

Prin acesta se doreşte reducerea criminalităţii şi creşterea siguranţei cetăţeanului.
Proiectul a fost câştigat la licitaţie de UTI Management Bucureşti contra a 1,9 milioane de lei fără TVA şi termen de realizare de 3 luni.


Intră acum și în grupul de