„Targul de Cariere”, o premiera pentru Suceava


Intră acum și în grupul de

“Târgul de Cariere” (TdC) vine pentru prima dată la Suceava, propunându-le angajatorilor locali o întâlnire față în față cu sucevenii aflați în căutarea unui loc de muncă, oferind posibilitatea înscrierilor gratuite pentru angajatorii și candidaţii suceveni participanţi la târg.

Prima ediție „Târgul de Cariere” Suceava va avea loc în zilele de 31 martie – 1 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, între orele 10:00-16:00. Peste 3500 de candidaţi și 40 de angajatori locali sunt așteptați la acest eveniment, în cadrul căreia vor fi organizate trei seminarii de carieră gratuite, în perioada 28-30 martie.

Târgul de Cariere, cel mai mare eveniment privat de recrutare, ajunge și la Suceava!

În perioada 31 martie – 1 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, “Târgul de Cariere”, facilitează întâlnirea dintre companiile locale, naționale și multinaţionale cu persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Pentru prima dată, companiile sucevene sunt invitate, cu titlul gratuit, să-și aleagă viitorii angajați. La eveniment sunt invitați de asemenea toți sucevenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă – studenţi, tineri absolvenţi, persoane cu sau fără studii superioare, necalificate ori inactive, şomeri de lungă durată, inclusiv persoane cu vârsta peste 45 de ani, intermediind oferte din domenii variate. Organizatorii estimează pentru această ediţie un număr de aproximativ 40 de companii ce scot la concurs 850 de locuri de muncă.

„20 de companii au răspuns deja cu Da invitației noastre de a participa la prima ediție a Târgului de Cariere organizată la Suceava. Între acestea se numără Aesve, Astra Asigurări, Continental Hotels, E.ON România, ING, Lidl, Securitas, Student Travel și Terapia Ranbaxy. Ne așteptăm ca numărul total al angajatorilor să ajungă la 40. Cu această ocazie, invităm și restul companiilor locale să ia parte la acest eveniment. Înscrierile se pot face în mod gratuit, toate informaţiile necesare putând fi găsite pe pagina noastră de internet”, a declarat Mihai Cotos, manager și co-fondator al „Târgului de Cariere”. Companiile sucevene interesate de participare îi pot contacta pe organizatori până la 23 martie, prin intermediul site-ului www.targuldecariere.info.

Recrutare și promovare pentru companiile sucevene

TdC oferă companiilor participante toată infrastructura necesară participării la eveniment și se ocupă integral de promovarea evenimentului către candidații din grupurile ţintă, fără niciun cost pentru angajatori. Acest lucru este posibil datorită finanțării prin care Uniunea Europeană susţine Târgul de Cariere în această perioadă.

Târgul de Cariere este organizat în colaborare cu Primăria Suceava, AJOFM și Camera de Comerţ Suceava, instituții ce se implică în mediatizarea evenimentului către angajatorii locali și către sucevenii aflați în căutarea unui loc de muncă.

În faţa angajatorilor de la „Târgul de Cariere” se vor prezenta peste 3500 de candidați cu diferite profile de educaţie și experiență.

Instruire gratuită pentru candidații suceveni

Din 28 până în 30 martie, „Târgul de Cariere” oferă sucevenilor un program de instruire gratuită susținut de către experți în carieră și antreprenoriat.

Programul constă în trei seminarii de carieră gratuite, care se adresează tuturor persoanelor dornice de a afla mai multe despre instrumentele de planificare a carierei, drepturile și obligaţiile conferite de statutul de angajat, cât și despre varianta unei cariere antreprenoriale. Seminariile abordează concepte ca autoevaluarea, branding-ul personal, căutarea activă a unui loc de muncă, întocmirea unui CV şi a unei scrisore de intenție, interviul de angajare, feed-back-ul de 360 de grade, mentoratul și drepturile angajatului.

Un seminar de o zi este dedicat și statutului de antreprenor. Experții TdC vor instrui participanţii în privința înfiinţării și coordonării unei afaceri proprii, oferindu‐le informații despre realizarea unui plan de afaceri, drepturile şi obligațiile angajatorului, surse de informare şi consultanță în legislația muncii, surse de finanțare și strategii de start-up.

Cei mai activi participanți vor primi premii în bani, acordate pe loc de către organizatori. Persoanele care doresc să beneficieze de seminariile TdC se pot înscrie pe www.targuldecariere.info/seminarii.php, prin completarea formularului de participare sau trimiţțând direct un CV la [email protected]. În acest caz, candidaţii sunt rugați să menționeze numele cursului la care doresc să participe.

Înainte de începerea seminariilor, toate persoanele înscrise vor fi contactate de către organizatori pentru a li se confirma rezervarea făcută.

„Târgul de Cariere” se adresează tuturor companiilor angajatoare, de orice profil și tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

TdC facilitează întâlnirea dintre angajatori şi candidații la joburile oferite, fiind organizat de două ori pe an, în 8 centre universitare și economice importante din România ‐ Baia Mare, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Oradea, Sibiu, Suceava și Târgu Mureş.

Evenimentul a fost organizat pentru prima dată la Cluj în 2006. Anul acesta, Târgul de Cariere sărbătorește 5 ani de activitate, 10 ediții organizate în Cluj-Napoca și un total de 30 de evenimente de recrutare la nivel național.

Finanţare europeană

În sesiunile de toamnă 2010 și primăvară 2011, evenimentul „Târgul de Cariere” este cofinanțat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007‐2013, “Investeşte în oameni” şi au ca obiectiv facilitarea întâlnirii companiilor angajatoare cu un număr total de 13.953 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. „Târgul de Cariere” este un program multiregional pentru facilitarea accesului pe piaţa muncii este un proiect al SC Rețeaua TDC SRL, având ca parteneri locali firmele Qual Media, Hosus Media şi Kai-Zen Consult.


Intră acum și în grupul de