Asociatia „Euroactiv” a sarbatorit 4 ani de existenta prin „Carnavalul primaverii”


Intră acum și în grupul de

Cu ocazia împlinirii şi sărbătoririi a 4 ani de activitate, Asociaţia „EUROACTIV” Suceava, împreună cu Palatul Copiilor Suceava a organizat vineri, în sala de festivităţi a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” acţiunea intitulată „Carnavalul Primăverii”, un concurs de Miss şi Mister la care au participat 11 perechi, elevi de la Şcolile cu clasele I – VIII din Vereşti, Ipoteşti şi de la Centrul de Plasament Speranţa din Suceava.

În deschiderea evenimentului, Alexandru Tănase, elev în clasa a V-a la Şcoala Plopeni a recitat versurile poeziei „Euroactiv înseamnă valorizare”, compusă de prof. Nina Vartolomei, moment după care au fost prezentate cele 11 perechi de elevi care s-au întrecut în 3 probe: dans (vals, salsa, popular), cultură generală (“MiniRobingo”) şi talent (aptitudini).

Şi pentru a da relevanţă competiţiei, a existat şi un juriu serios consolidat din: doamna inspector şcolar prof. Elena Manuela David, din cadrul Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, în calitate de preşedinte al comisiei de jurizare, Nicoleta-Niculina Daniliuc, de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Suceava, Sanda-Mariana Turturean, director la Şcoala din Vereşti, Marian Guzu, director la Şcoala din Ipoteşti, Victor Şutac, director la Palatul Copiilor şi co-organizatorul evenimentului, Marielena Pancu, director la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava şi gazda acţiunii, ec. Viorica-Luminiţa Andronic, preşedintele Corpului Experţilor Contabili şi Cenzora Asociaţiei „EUROACTIV” – Suceava.

„Deschiderea acţiunii şi pauzele concursului au fost oferite de dansatoarele de la Palatul Copiilor din Suceava, care au încântat publicul cu momente frumoase şi mişcări deosebite de dans, coordonate de doamna prof. Mirela Duminică. De asemenea sonorizarea evenimentului a fost asigurată de domnul prof. Mihai Lungoci de la Palatul Copiilor care a încântat publicul prezent în sală cu soliştii vocali Anca Elvădescu şi Edi Hamseac”, apreciază Mihai Greciuc, preşedintele asociaţiei „EUROACTIV”.

Clasamentul final şi premiile au fost prezentate de preşedintele comisiei de jurizare care a anunţat următorul clasament: locul I pentru Mihaela Munteanu, elevă în clasa a VII-a ,de la C.P. – Speranţa, alături de Iulian Pintilie, elev în clasa a III-a de la C.P. „Speranţa”, locul II – Cătălina Guliciuc, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Ipoteşti, Gabriela Goraş, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Vereşti, Ionuţ Dănilă, elev în clasa a VI-a la Şcoala Vereşti, Călin Bogdan, elev în clasa a VI-a la aceeaşi instituţie de învăţământ.

Pe locul III s-au clasat: Gabriel Pintilie, elev în clasa a VIII-a de la C.P. „Speranţa”, Larisa Dragomir, elevă în clasa a VI-a de la C.P. „Speranţa”, Ioana Ghivnici, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Ipoteşti, Gheorghe Cibereac, elev în clasa a VIII-a la Şcoala Ipoteşti, Alexandru Polonic, elev în clasa a VII-a la Şcoala Ipoteşti şi Iulia Coştiug, elevă în clasa a VII-a la Şcoala Vereşti, alături de menţiunile: Pavel Drilea, elev în clasa a VIII-a de la C.P. „Speranţa”, Ancuţa Munteanu, elevă în clasa a V-a de la C.P. „Speranţa”.

Închiderea evenimentului a fost oferită de grupul vocal „Visul Copiilor” al Asociaţiei „EUROACTIV” care au prezentat următoarele melodii: „Iubeşte-i pe părinţi”, „Familia mea”,
„Într-o zi” – Andrei Popovici, „Orinoco Flow”, „Tell me why” – Alexandru Tănase, „Sărmăluţe-n foi de viţă” – Iulian Iacob, „Maria, Maria” – Emilian Chirimbuţă.

Asociaţia „EUROACTIV”, organizaţie ce timp de 4 ani a organizat activităţi de socializare, destinate copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din sistemul de protecţie socială, activităţi de prevenire a abandonului şcolar, de combatere a consumului de alcool, tutun şi droguri prin campanii de informare a elevilor din unităţile de învăţământ, a derulat proiecte de sprijinire a 4 comunităţi de romi din localităţile: Berchişeşti, Dolhasca, Dolheşti şi Cornu Luncii finanţate de Fondul Japonez prin Biroul Băncii Mondiale din România, a amenajat un cabinet de informatică la demisolul Palatului Copiilor – Suceava cu computere donate de Biroul Băncii Mondiale din România şi alte activităţi organizate pentru sprijinirea intereselor tinerilor şi copiilor instituţionalizaţi şi din unităţile de învăţământ, a mai organizat 3 tabere de creaţie şi socializare, 4 excursii în ţară cu/şi pentru copiii din Centrele de Plasament, ş.a.

Organizatori evenimentului au fost: prof. Narcisa-Daniela Ştefănescu, vicepreşedintele asociaţiei, prof. Mihai Greciuc, preşedinte în cadrul „EUROACTIV”, prof. Alina Marmeliuc, membru în Consiliul Director EUROACTIV şi prof. Raluca Alexa.


Intră acum și în grupul de