Clubul de lectura pentru copii a ajuns la cea de-a XXIII-a editie


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” organizează cea de-a XXIII-a sesiune a Clubului de lectură şi a Cenaclului Scriitorilor-Copii, sub genericul Despre singurătatea iepurelui de ciocolată.

Întâlnirea se va desfăşura vineri şi va avea ca teme de discuţie: “Ce spun literatura universală, pictura, muzica şi arta fotografică a lumii despre Domnul Urechilă…”, Alegere de destin şi cutume contemporane – povestea – iepurele pătrunde în sărbătorile pascale ca o marfă, Atelier de scriere creativă: Nu e păcăleală, deşi e 1 Aprilie – Textul revrăjit şi “Copilăria la PUTERE – Critică şi trăznăi”.

Inițiativa organizării Clubului de lectură aparține unui grup de părinți conștienți de faptul că Biblioteca Bucovinei reprezintă mediul ideal pentru a sădi în sufletul copiilor bine educați dragostea față de carte și față de lectură, respectul față de limba și literatura română, precum și interesul, prețuirea față de culturile de altă limbă.

Lecturile publice pentru copii, împreună cu aceștia sunt calea prin care obiceiul lecturii devine un mod de viață și o îndeletnicire utilă, plăcută din viața viitorului tânăr și adult.

Poveștile copilăriei împărtășite de copii și de părinți în Clubul de lectură vor sădi mai departe interesul față de carte, școală, educație.

Clubul de lectură Prințul fermecat şi Cenaclul Scriitorilor-Copii precum și promovarea acestora fac parte din Campania Bibliotecii Bucovinei şi a Consiliului Judeţean Suceava intitulată România vorbită frumos.

Întâlnirea coordonată de scriitoarea Angela Furtună, va avea loc cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava, al Bibliotecii Bucovinei, a Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iaşi, a Librăriilor Alexandria şi a forum-ului www. agonia.ro, cu participarea Colegiului Național “Mihai Eminescu” şi a Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu”.


Intră acum și în grupul de