Burse private in valoare de 1.500.000 dolari pentru masteranzi si doctoranzi romani


Intră acum și în grupul de

Înscrierile pentru cel mai amplu program naţional de burse private pentru masteranzi şi doctoranzi, “Orizonturi Deschise”, derulat de Fundaţia Dinu Patriciu pentru al patrulea an consecutiv, se vor desfăşura în perioada 15 aprilie – 15 iunie 2011. Prin acest program, Fundaţia Dinu Patriciu acordă anual 100 de burse în valoare individuală de 15.000 USD pe an, pe toată perioada programului de pregătire.

Programul “Orizonturi Deschise” se adresează tinerilor care doresc să urmeze programe de master sau doctorat la cel mai înalt nivel, în cadrul universităţilor de prestigiu din afara ţării. Pentru a se înscrie, candidaţii trebuie să fie cetăţeni români şi să fie admişi la universităţi de top din lume.

Programul “Orizonturi Deschise” se concentrează pe întoarcerea în ţară a celor ce-l accesează.

Beneficiarii burselor “Orizonturi Deschise” trebuie să se angajeze că se întorc în ţară după terminarea programului de master/doctorat pentru o durată de timp cel puţin egală cu cea a formaţiei urmate pentru care au primit bursa, în caz contrar urmând a returna contravaloarea bursei şi a penalizărilor specificate în contractul de bursă privată.

Pentru anul academic 2011-2012, vor fi acordate 100 burse împărţite astfel: 28 pentru bursierii din anii trecuţi care au un program mai mare de un an şi şi-au menţinut rezultatele academice şi 72 pentru noii bursieri. Cele 72 de burse sunt împărţite pe domenii după cum urmează: ştiinţe economice – 18 burse, ştiinţe exacte, inginerie şi IT – 18 burse, ştiinţe sociale şi ştiinţe umane – 18 burse, medicină, biologie şi ştiinţele mediului – 7 burse, arhitectură, design şi arte plastice – 6 burse şi alte domenii – 5 burse.

Cei interesaşi se pot înscrie completând formularul online care poate fi accesat între 15 aprilie şi 15 iunie 2011 la adresa de internet https://candidatiorizonturideschise.fundatiadinupatriciu.ro/, urmând să trimită prin poştă, la adresa Fundaţiei (Clădirea Lakeview, Bulevardul Barbu Văcărescu 301 – 311, etaj 14, sector 2, Bucureşti), dosarul de candidatură, cu toate documentele necesare. În data de 18 iulie a.c. se va face publică lista beneficiarilor programului pentru anul academic 2011-2012. Detaliile complete ale programului, dar şi formularul de înscriere online sunt disponibile la https://www.fundatiadinupatriciu.ro/ro/program_detalii/2/Orizonturi_Deschise .


Intră acum și în grupul de