Zilele Sucevei se muta din centru (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Manifestările pregătite pentru sărbătorirea Zilelor Sucevei, ediţia 2011, nu vor mai putea avea loc în centrul municipiului reşedinţă de judeţ.

Mega-şantierul deschis pe esplanada din faţa Casei de Cultură face imposibilă organizarea unor activităţi în zonă, astfel că municipalitatea a trebuit să caute o altă locaţie adecvată.

Una dintre opţiuni, care este şi cea aleasă în proporţie de 90%, este parcarea din faţa Iulis Mall, conducerea complexului comercial oferindu-şi deja acordul de principiu.

“Zona centrală este ocupată de lucrările edilitare, astfel că atenţia noastră s-a îndreptat către Iulius Mall care deţine un spaţiu suficient de mare. Am primit deja acordul din partea lor, astfel că am înaintat şi o scrisoare oficială. Rămâne doar să vedem dacă şi partenerii noştri pot veni alături de Primărie cu ceva bani pentru a marca aşa cum se cuvine această sărbătoare”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu.

Sărbătoarea oraşului are loc pe data de 24 iunie când este şi hramul Mănăstirii “Sf. Ioan”, în municipiu înregistrându-se, an de an, o mare afluenţă de pelerini, astfel că manifestările se derulează pe parcursul a trei zile.

Chiar dacă bugetul alocat pentru anul acesta este unul de criză edilul-şef al oraşului, Ion Lungu, speră ca manifestările să nu aibă prea mult de suferit.

Până la ora actuală, nu este stabilit încă un program concret al evenimentelor, dar conform datelor pe care le deţinem, nici anul acesta, nu vor lipsi spectacolele de muzică populară şi uşoară şi nici vestitele grătare.


Intră acum și în grupul de