Muzeul Național al Bucovinei organizează expoziția Retrospective, dedicată conservării și restaurării patrimoniului


Intră acum și în grupul de

Muzeul Național al Bucovinei și Asociația Conservatorilor și Restauratorilor din România au pregătit o incursiune fascinantă în lumea conservării și restaurării bunurilor de patrimoniu prin organizarea celei de-a XIII-a ediții a Expoziției Retrospective.

Evenimentul, care aduce în prim-plan excelenta în conservare și restaurare, va găzdui numeroase lucrări reprezentative din întreaga țară, expuse sub forma unor postere științifice ce ilustrează metode inovatoare și descoperiri recente în domeniu.

Vernisajul expoziției este programat pentru luni, 27 noiembrie 2023, la ora 13:00, în incinta Laboratorului de Restaurare, situat la adresa str. Dragoș Vodă nr. 12.

Participanții vor avea ocazia să descopere procesele complexe prin care bunurile de patrimoniu sunt readuse la viață și să aprecieze eforturile depuse de conservatori și restauratori în păstrarea identității culturale. Expoziția oferă, de asemenea, o perspectivă captivantă asupra diversității proiectelor și tehnicilor utilizate pentru a conserva și reda strălucirea obiectelor valoroase din trecutul nostru.


Intră acum și în grupul de