Clubul Copiilor Rădăuți organizează Festivalul Interjudețean de Muzică Folk „Cetate Veche”


Intră acum și în grupul de

Clubul Copiilor din Rădăuți își deschide porțile pentru toți tinerii talentați cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani, invitându-i să participe la Festivalul Interjudețean de Muzică Folk „Cetate Veche”. Acest festival concurs, care marchează o continuare firească a activităților din cercurile de muzică instrumentală și vocală din palate și cluburi ale copiilor, aduce în prim-plan creativitatea și pasiunea pentru muzica folk.

Profesorul de muzică de la Clubul Copiilor din Rădăuți, Ciprian Pomohaci, a precizat că festivalul se va desfășura, sâmbătă, 25 noiembrie, la Galeriile de artă „Traian Postolache” din Rădăuți începând cu ora 10:00.

Proiectul „Cetate Veche” se va desfășura sub forma unui spectacol-concurs, având în juriu specialiști în domeniu și bucurându-se de prezența unui public avizat sau cel puțin iubitor de muzică de calitate. Clubul Copiilor Rădăuți găzduiește grupe de muzică vocală și instrumentală în cadrul cărora se explorează și se interpretează piese din muzica folk.

Inițiat în orașul Siret sub îndrumarea domnului profesor Ciobanu Neculai, festivalul „Cetate Veche” a fost preluat de Clubul Copiilor Rădăuți din 2020. Elevii participanți sunt cei care au beneficiat de o pregătire suplimentară, propulsând interpretările lor la un nivel artistic superior.

Festivalul pune accentul pe un repertoriu muzical adecvat nivelului de studiu al participanților, ales pe criterii valorice precise din bogatul univers al muzicii folk. Implicarea activă a elevilor, cadrelor didactice și a părinților este considerată o garanție a sustenabilității acestui proiect, pregătind terenul pentru viitoarele ediții ale festivalului „Cetate Veche”. Invităm toți pasionații de muzică și susținătorii artei să se alăture acestui eveniment de excepție și să împărtășească bucuria creației muzicale cu tinerii talente din comunitate.


Intră acum și în grupul de