Un sucevean a luat-o la fugă din parcarea unui centru comercial după ce a tamponat o mașină


Intră acum și în grupul de

Un bărbat este cercetat penal după ce duminică, fiind băut la volan, a tamponat un autoturism în parcarea unui centru comercial din cartierul sucevean Burdujeni.

Poliția Suceava a fost sesizată, duminică, prin 112 că un bărbat de 56 de ani despre faptul că în parcarea unui centru comercial sucevean, în zona unei stații de carburanți, a avut loc o tamponare, iar conducătorul auto vinovat ar fi sub influența băuturilor alcoolice și încearcă să plece de la fața locului.

La fața locului s-a deplasat patrula din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, care a observat un bărbat care alerga din direcția centrului comercial, a traversat apoi strada spre un alt magazin unde a fost interceptată și imobilizată de polițiști. După declinarea calității, a fost identificată persoana în cauză respectiv un sucevean de 36 de ani.

Din discuțiile purtate cu apelantul a rezultat faptul că persoana imobilizată de către organele de poliție se afla la volanul unui autoturism VW Touran, acesta a acroșat în parcarea centrului comercial autoturismul condus de către apelant, după care a părăsit locul faptei în fugă.

Șoferul vinovat nu a putut finaliza testul cu aparatul etilometru și nu a dorit să fie testat cu aparatul drugtest, exprimându-și dorința să fie condus la UPU Suceava în vederea prelevării de mostre biologice, respectiv de sânge și urină.

La UPU Suceava acestuia i-au fost recoltate două mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și o probă de sânge și una de urină în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în corp. Persoana în cauză a fost condusă la sediul Secției de Poliție Burdujeni pentru întocmirea documentelor și continuarea cercetărilor, acesta fiind sancționat contravențional conform Regulamentului de aplicare al OUG 195/2022 întrucât nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” cercetările urmând a fi continuate de către polițiștii rutieri.


Intră acum și în grupul de