Teatrul Municipal din Suceava încheie anul cu o nouă producție de excepție: Spectacolul „Cum vă place”, inspirat din lucrările lui William Shakespeare și îmbogățit cu improvizații ale echipei


Intră acum și în grupul de

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava anunță încheierea anului cu o producție de excepție – premiera spectacolului „CUM VĂ PLACE”. Inspirat din lucrările lui William Shakespeare și îmbogățit cu improvizații ale echipei, spectacolul este regizat de Botond Nagy și promite să fie o experiență memorabilă.

Pentru două seri consecutive, pe 16 și 17 decembrie, începând cu ora 19:00, sala Teatrului Municipal va găzdui o adaptare captivantă a creației lui Shakespeare. Regizorul Botond Nagy aduce o viziune contemporană asupra piesei, evidențiind aspecte din „pădurile interioare” ale vieții noastre.

Echipa de creație aduce contribuții valoroase la producția spectacolului: Ioana Ungureanu este responsabilă de scenografie, Claudiu Urse semnează compoziția muzicală și designul sunetului, iar Robert Watzatka adaugă elemente de chitară live. Alți membri ai echipei includ pe Cristian Niculescu pentru lighting design, Mihai Nistor pentru video design și George Pop pentru coregrafie.

Regizorul Botond Nagy nu este la prima colaborare cu Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava. După proiectele de succes precum „H.A.H. – Hidden Abuse Holdings” din 2019 și „Întoarcerea acasă” de Matei Vișniec, prezentat la Festivalul Național de Teatru 2022, Nagy revine cu o interpretare proaspătă și captivantă a unei piese clasice.

Despre spectacolul „CUM VĂ PLACE”, Nagy declară: „Cu toții la un moment dat în viața noastră am călcat în păduri. Diferite păduri. Unele prietenoase, altele stranii… CUM VĂ PLACE este un apropo. CUM VĂ PLACE este urletul mut al florilor din umbra propriilor păduri. Al florilor ce nu mai sunt vizitate de albine, dar care tânjesc după lumina vieții.”

La doar 30 de ani, Botond Nagy, regizorul spectacolului, are un palmares impresionant și a fost recunoscut la nivel național și internațional pentru talentul său. Absolvent al Universității de Artă din Târgu-Mureș, Nagy a semnat spectacole remarcabile în cadrul unor teatre de prestigiu precum Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu și Teatrul Maghiar de Stat din Cluj Napoca.

„CUM VĂ PLACE” aduce în prim-plan întrebări esențiale despre natura umană și promite o călătorie captivantă prin universul lui Shakespeare


Intră acum și în grupul de