„Lemnul care canta” a adunat peste 1.000 de persoane in Parcul Central al Sucevei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Concertul de toaca organizat în prima zi de Paşte în parcul central din municipiu a adunat peste o mie de persoane, care au audiat totodată şi un concert de clopote ale mănăstirilor din Bucovina.

Spectacolul a început cu corul bărbătesc din Bosanci şi a fost urmat de un concert în premieră „Lemnul care cântă” ce a combinat sunetul de toacă, bătută de Lucian Rusu şi Cosmin Mateicuc, cu instrumente de suflat din lemn, fluier, nai, caval, tilincă, dar şi vioară la care Ciprian Reuţ a interpretat “Balada lui Ciprian Porumbescu”.

Conceptul acestui concert al instrumentelor din lemn este al lui Emil Havriliuc din cadrul Centrului Cultural Bucovina.

Totodată, sucevenii, au audiat şi un concert al clopotelor bisericilor mănăstirilor din Bucovina printre care cel mai mare clopot al mănăstirii Putna, “Buga”, de 1.565 de kilograme, urmat de clopotul “Blagovistnic” în greutate de 318 kilograme, ambele turnate din porunca lui Ştefan cel Mare, iar apoi de “Uşerul”, dăruit mănăstirii în 1530 de domnitorul Petru Rareş. În concert au mai fost incluse înregistrări ale clopotelor mănăstirilor Voroneţ, Suceviţa, Moldoviţa, Arbore, Probota, Slatina, Dragomirna, Humorului, Cacica şi Sf. Ioan cel Nou de la Suceava.

Copiii aflaţi în parc au fost mai mult atraşi de zeci de iepuri şi de plimbarea cu o mini caleaşcă trasă de un ponei, iar sucevenii au primit câte un ou roşu şi cozonac.

La manifestare, au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, senatorul Orest Onofrei, deputatul Sanda Ardeleanu. Acest spectacol face parte din programul „Paştele în Bucovina”, finanţat în acest an cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.


Intră acum și în grupul de