Ziua Mondiala a Cartii, celebrata la Biblioteca Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Şi în acest an, elevii gimnazişti de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” nu au lăsat să treacă, fără a fi marcată în haina de sărbătoare a spiritului, Ziua Mondială a Cărţii, celebrată miercuri, la Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de directorul Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuş, cei mai pasionaţi cititori şi cei mai implicaţi elevi în proiectul educativ „O carte pentru şcoala mea”, au participat la cea de-a treia ediţie a manifestării „Pledoarie pentru lectură”. Acţiunile s-au desfăşurat în Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava sub coordonarea bibliotecarelor Anda Muntean şi Gina Grigoroaia.

„Activitatea, concepută pe mai multe paliere, a cuprins: un bilanţ generos de cititor gimnazist, realizat de către eleva Brădăţan Olimpia, din clasa a VIII-a B, urmat de un concurs a cărui miză au constituit-o invitaţiile cât mai persuasive la lectura cărţilor preferate, din perspectiva personajelor aduse în scenă prin talentul elevilor din clasele a VII-a/a VIII-a. Astfel, de la hangiţa Ancuţa din romanul lui Sadoveanu, la Nana din cartea „Rem”, de Mircea Cărtărescu, de la Chiriţa, eroina comediilor lui Alecsandri, la Nils Holgersson, personajul construit cu atâta măiestrie de Selma Lagerlof sau la zeiţa Hera din „Legendele Olimpului”, incursiunea în lumea fascinantă a cărţilor s-a dovedit a fi extrem de rodnică. Pe aceeaşi linie a promovării lecturii, a dezvoltării gustului estetic şi a interesului pentru literatură, activitatea a fost completată de expoziţia de desene în grafică şi culoare realizată de elevii claselor V-VIII, coordonaţi de prof. Simona Mera şi de momentul „Prichindeii cititori”, organizat de către elevii clasei a IV-a B, îndrumaţi de către doamna prof. Valentina-Lucica Păcurari”, apreciază Gabriel Cărăbuş.

Coordonatorii proiectului au fost prof. Maria Căruntu şi bibliotecar Lăcrămioara Andrei.

La finalul evenimentului, directorul bibliotecii a premiat copiii talentaţi cu diplome, cărţi şi albume muzicale.


Intră acum și în grupul de