Baisanu: „1 si 2 Mai nu pot fi zile de bucurie pentru cetatenii Romaniei, ci de doliu national” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În zilele de 1 şi 2 Mai, când se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Muncii, respectiv Ziua Tineretului, atât salariaţii, cât şi tinerii din România ar trebui să ia atitudine faţă de măsurile luate de Guvernul României.

„Considerăm că cele două zile nu pot fi zile de bucurie pentru cetăţenii României, ci de doliu naţional”, a declarat, joi, preşedintele PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu.

Liderul liberalilor suceveni consideră că salariaţii şi tinerii din România nu au motive să sărbătorească în aceste zile, în condiţiile în care drepturile de care ar trebui beneficieze au fost reduse de actuala guvernare. „Discutăm despre două categorii sociale, cei care muncesc şi tinerii, care în momentul faţă sunt văduvite de marea majoritate a drepturilor pe care ar trebui să le aibă. Şi unii şi alţii trăiesc momente foarte dificile într-o Românie condusă de PDL, în care salariile au scăzut. De asemenea, foştii oameni care au muncit şi sunt pensionari nu mai au pensiile care să le asigure un nivel decent de trai”, a spus Băişanu.

Preşedintele PNL Suceava a mai ţinut să precizeze că dacă până în anul 2008, în România, erau 4,8 milioane de angajaţi, în momentul de faţă, acest număr a scăzut la 4,1 milioane. „700.000 de români şi-au pierdut locurile de muncă, iar acţiunea Guvernului de a da oameni afară care muncesc continuă. Acest Guvern trebuie să înţeleagă că dacă dai afară pe cineva din zona bugetară trebuie să îi găseşti şi soluţii pentru a-l ajuta să-şi facă o firmă sau să se angajeze în domeniul privat”, subliniat Băişanu.


Intră acum și în grupul de