„Ziua Veteranilor de Razboi”, marcata si la Suceava


Intră acum și în grupul de

“Ziua Veteranilor de Război”, serbată ca în fiecare an pe 29 aprilie, a coincis anul acesta cu “Izvorul Tămăduirii”, sărbatoare închinată Maicii Domnului şi prăznuită în prima vineri după Sfintele Paşti.

La Suceava, manifestarea a fost marcată, pentru al patrulea an consecutiv, printr-un ceremonial militar şi religios organizat la Monumentul Eroilor din Parcul Central al municipiului reşedinţă de judeţ.

Acţiunea a început în jurul prânzului, fiind deschisă de prefectul judeţului Sorin Arcadie Popescu, care, însoţit de vicepreşedintele CJ Suceava, Vasile Ilie şi viceprimarul Viorel Seredenciuc, a primit onorul de la un detaşament aparţinând ISU Suceava.

Un sobor de preoţi a ţinut o slujbă de pomenire, iar apoi, în sunetul goarnei militare au fost depuse coroane şi jerbe de flori din partea unităţilor de conducere ale administraţiei locale şi judeţene, a structurilor militare sucevene sau a asociaţiilor de veterani de război sau pensionari şi cadre militare in rezerva.

Manifestările s-au derulat într-o linişte deplină şi respect total faţă de cei trecuţi în nefiinţă, chiar dacă prezenţi la acţiune au fost şi circa 150 de locuitori ai oraşului, o mare parte dintre ei fiind tineri.


Intră acum și în grupul de