„Spirit, Sunet și Culoare – SiRaVis 2024” marchează „Ziua Culturii Naționale” cu 5 evenimente culturale


Intră acum și în grupul de

În cadrul celebrării „Zilei Culturii Naționale”, proiectul cultural „Spirit, Sunet și Culoare – SiRaVis 2024” aduce în prim-plan 5 evenimente deosebite, desfășurate în perioada 15-16 ianuarie, cu scopul de a atrage tinerii și societatea civilă către bogăția culturii românești.

Proiectul, organizat de Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți și susținut financiar de Fundația Umanitară ASSIST, se desfășoară în parteneriat cu mai multe entități culturale din regiune, precum Primăria Municipiului Rădăuți, Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț” Rădăuți, și Primăria Horodnic de Sus, printre altele.

Evenimentele vor explora un dialog sincretic al artelor, începând cu trei poezii eminesciene de referință: „Singurătate”, „O rămâi” și „Vis”. Aceste creații literare se vor întâlni în spații atât convenționale, cât și neconvenționale, îmbinând poezia lui Mihai Eminescu cu muzica compozitorilor Ciprian Porumbescu și George Enescu, precum și arta decorativă a ceramiștilor bucovineni Colibaba și Magopăț.

Proiectul cuprinde o diversitate de manifestări, inclusiv expoziții de ceramică, microrecitaluri de poezie și muzică, toate având loc în localitățile Rădăuți, Horodnic de Sus, Vicovu de Sus și Voitinel, dorind să implice întreaga comunitate din Bucovina în cunoașterea și aprecierea patrimoniului cultural românesc.

Coordonatorul proiectului, Ovidiu Foca, Director al Casei de Cultură Rădăuți, a subliniat importanța acestui demers în promovarea valorilor culturale locale și în atragerea publicului către evenimente ce celebrează identitatea și creativitatea artistică a Bucovinei. Accesul la toate evenimentele este gratuit, oferind astfel oportunitatea tuturor doritorilor să se bucure de experiențe culturale deosebite și să contribuie la consolidarea legăturilor comunitare prin intermediul artei.


Intră acum și în grupul de