Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, va vorbi în cadrul unei conferințe organizate de USV


Intră acum și în grupul de

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, va avea, vineri, o intervenție în cadrul Conferinței „Securitate Cibernetică și Inteligența Artificială: Noi provocări juridice și perspective de reziliență”, organizată de Asociația de Drept și Științe Administrative și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava cu susținerea Programului de diplomație publica al NATO.

Potrivit organizatorilor, acest eveniment de excepție va avea loc în data de 26 ianuarie 2024, începând cu ora 09:30, în Auditorium Joseph Schmidt al USV, iar din partea NATO, domnul Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al organizației, va susține o intervenție în format online.

La conferința vor participa invitați din mediul academic din țară și străinătate, reprezentanți ai instituțiilor specializate în domeniul securității cibernetice, ai administrației publice și ai mediului economic.

Vor avea intervenții în cadrul conferinței, prof. univ. dr. Mihai Dimian, prorector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, conf. univ. dr. Camelia Maria Cezara Ignătescu, decan al Facultății de Drept și Științe Administrative din Suceava, Președinte al Asociației de Drept și Administrație Publică, conf. univ. dr. Dinu Țurcanu, Prorector pentru Digitalizare, Universitatea Tehnică a Moldovei,  Chișinău, Republica Moldova, Catrina Maria Manuela, Adjunct al Directoratului Național de Securitate Cibernetică din România, Alexandru Corețchi, director al I.P., „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” din Republica Moldova; prof. univ. dr.  Șandru Mihai, coordonator al Centrului de Studii de Drept European, Institutul de Cercetări Juridice  „Acad. Andrei Rădulescu”, Academia Română, conf. univ. dr. Iurie Odagiu, Prim-prorector al Academiei „Ștefan cel Mare” din Chișinău, Republica Moldova, Gabriela Matei, Expert în cadrul Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență, conf. univ. dr. Mykola Kushnir, Departamentul de Inginerie Radio și Securitate Informațională al Universității Naționale „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți, Ucraina.

În cadrul evenimentului, vor susține prelegeri numeroși experți și specialiști din domeniu, dar și reprezentanți ai firmelor Assist Software, Expertware, Safetech Innovations, Strongbytes Consulting&Codecamp Romania, Avestim Software etc. Autorii comunicărilor și intervențiilor vor aborda mai multe subiecte de interes pentru societatea contemporană, dintre care amintim: protecția datelor, securitatea cibernetică, inteligența artificială, dreptul internațional și altele. Menționăm faptul că domnul Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, se va adresa participanților în format online. De asemenea, la eveniment vor participa și invitați de marcă din mediul universitar din Republica Moldova și din Ucraina. Pe lângă studenții de la facultățile de profil din USV, la eveniment vor participa elevi ai Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

Lucrările conferinței se vor axa pe provocările și perspectivele de reziliență în domeniul securității cibernetice și al inteligenței artificiale, în contextul geopolitic global. Organizatorii consideră că evenimentul va constitui o oportunitate excelentă pentru a disemina informații de actualitate celor interesați de acest domeniu și va contribui la stabilirea de legături și identificarea de potențiale colaborări cu experți recunoscuți la nivel național și internațional.


Intră acum și în grupul de