Presa italiană: Mai multe chestiuni vor trebui clarificate în cazul Andreei Rabciuc, după efectuarea autopsiei


Intră acum și în grupul de

Primele răspunsuri, dar multe întrebări rămân încă nerezolvate în cazul Andreei Rabciuc, a scris marți publicația italiană today.it.

Andreea Rabciuc care a fost legitimată la CSS Rădăuți și CSM Suceava, fiind una dintre cele mai valoroase sportive ale României a dispărut la 12 martie 2022 după o petrecere, iar în urmă cu câteva zile, într-o casă de la țară, părăsită, nu departe de locul dispariției și aproape de Via Montecarottese a fost găsit un cadavru al unei tinere, într-un stadiu avansat de descompunere.

Potrivit sursei citate, luni,  22 ianuarie, s-a efectuat autopsia asupra resturilor umane descoperite în zona Anconetano, care se crede că aparțin tinerei de 27 de ani dispărute pe 12 martie 2022. Investigarea nu a eliminat toate îndoielile. Mai există apoi un nou „mister”: descoperirea – despre care vorbește AnconaToday – a unei corzi și a unei scrisori găsite în căsuța unde se aflau rămășițele.

În cadrul examenului medico legal, efectuat de medicul legist Adriano Tagliabracci de la Institutul de Medicină Legală al Spitalului Regional Torrette din Ancona, nu s-au găsit semne de leziuni traumatice pe oase. S-a făcut prelevarea necesară pentru reconstrucția ADN-ului, pentru a obține identificarea oficială a corpului. Urmează să se efectueze și un examen toxicologic asupra părului. Este planificat și un examen entomologic, referitor la insectele care au atacat cadavrul. Acest lucru ar putea fi util pentru a înțelege dacă omuciderea a avut loc într-un alt loc decât cel al descoperirii. Rămășițele au fost găsite într-o cameră a unei căsuțe de-a lungul șoselei Montecarottese, în teritoriul Castelplanio. Cu toate acestea, aceeași clădire fusese deja controlată de către carabinieri la scurt timp după dispariția fetei, deoarece unul dintre proprietari raportase o fereastră spartă. Nimic nu a fost descoperit pe atunci. Prin urmare, nu se poate exclude încă posibilitatea ca trupul să fi fost adus în căsuță după o anumită perioadă. Poate de către aceeași persoană care spărsese fereastra.

Ceea ce a rezultat din autopsie va fi analizat de doi experți numiți de procuratura din Ancona.

Un nou element investigat de autorități, conform informațiilor AnconaToday, este descoperirea unei corzi și a unei scrisori în căsuța de pe via Monte Adamo, unde sâmbătă au fost găsite rămășițele umane. Coarda ar fi fost rulată în jurul unei bârne, în apropierea scării unde au fost găsite rămășițele: oasele unui schelet complet cu craniu și haine care corespund celor ale tinerei (o geacă albă, cizme negre, o cămașă cu imprimeu Tom & Jerry). Scrisoarea, chiar dacă interpretabilă, ar fi legată de evenimentele din căsuță.

Despre prezența coardei, avocatul care îl apără pe Simone Gresti (singurul suspect) a ales calea prudenței: „Nu pot nici confirma, nici infirma, vom vedea ce s-a constatat. Nu pot răspunde, în acea seară nu am observat nimic deosebit.”

Investigația urmărește momentan două piste: moartea violentă și consecințele abuzului de substanțe stupefiante. Singurul suspect este Simone Gresti, prietenul fetei, iar ipotezele de acuzare pentru el includ omucidere intenționată, sechestru de persoane și trafic de droguri. Au fost dispuse noi verificări și asupra telefoanelor mobile ale Andreei și ale lui Simone Gresti. Noile controale sunt programate pentru 4 februarie.


Intră acum și în grupul de