Mars antiviolenta pe strazile din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din Sistemul de Protecţie a Copilului aflat în dificultate „Euroactiv” organizează miercuri, între orele 13.00 -15.00, un marş Anti-Violenţă, Anti-Drog şi Anti-Tutun la care vor participa elevi din 7 unităţi de învăţământ, pe traseul: Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, staţia de autobuz din centru, până la Parcul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, anunţă prof. Mihai Greciuc, preşedintele Asociaţiei „Euroactiv”.

Potrivit acestuia, manifestarea face parte din acţiunea “Fii conştient, nu dependent”, care este inclusă în seria activităţilor organizate în cadrul „Săptămânii Naţionale a Voluntariatului” la Suceava.

„În cadrul activităţilor de promovare a drepturilor copiilor şi tinerilor aflaţi în situaţii de risc social a fost creată acţiunea „Fii conştient, nu dependent”, coordonată de asociaţia noastră în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Suceava, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, alături de 7 unităţi de învăţământ din municipiul Suceava. Acţiunea are scop sensibilizarea opiniei publice şi a factorilor de decizie în vederea diminuării obstacolelor şi de prevenire a consumului de droguri, plante etnobotanice, violenţă şi tutun”, informează în cadrul unui comunicat de presă prof. Mihai Greciuc, preşedintele Asociaţiei „Euroactiv”, care mai precizează faptul că marşul va fi însoţit de o patrulă a Poliţiei Rutiere şi a Jandarmeriei.

De asemenea, acţiunea prevede şi organizarea de campanii stradale pentru a oferi publicului informaţii cu privire la fenomenul de consum de droguri, alcool şi tutun şi urmările pe care le pot avea tinerii care consumă aceste substanţe de risc, campanii ce se vor desfăşura în perioada 14-15 mai, în intervalul orar 12.00-16.00.

„Euroactiv” este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, necondiţionată politic ce activează în domeniul socio-cultural şi socio-profesional şi are ca scop sprijinirea copiilor şi tinerilor din instituţiile de învăţământ preuniversitare, din Centrele de Plasament, centre de tip familial sucevene, apartamente sociale, organizarea unor activităţi şi programe de prevenire a abandonului şcolar, de prevenire şi combatere a delincvenţei juvenile, pentru copiii şi tinerii care sunt predispuşi abandonului şcolar.


Intră acum și în grupul de