Bijuterii din aur si argint, sustrase de la biserica Manastirii Sihastria – Putna


Intră acum și în grupul de

Persoane rămase deocamdată necunoscute au dat spargerea vieţii lor, după ce s-au hotărât să fure chiar de la biserica Mănăstirii Sihăstria – Putna din judeţul Suceava.

Hoţii au intrat în mănăstire, cel mai probabil, duminică noapte, deoarece furtul a fost semnalat postului de Poliţie Putna, luni dimineaţă, în jurul orei 08:00, de părintele econom.

Organele de ordine au demarat, imediat, cercetările stabilind că spargerea s-a dat după ce autorul sau mai multe persoane au intrat în lăcaşul de cult prin escaladarea unui geam lăsat întredeschis.

Aici, conform declaraţiilor oferite de insp.princ. Gabriel Panţiru, din cadrul IPJ Suceava, „au forţat sistemul de fixare a sticlei de protecţie al icoanei făcătoare de minuni, întruchipând pe Maica Domnului cu Pruncul, iar din tetrapoda acesteia au sustras mai multe bijuterii din aur şi argint de mai multe modele şi caracteristici”.

Până acum nu se ştie cu exactitate ce căutau acolo bijuteriile, dar clericii mănăstirii spun că acesteia ar fi fost donate de către enoriaşi.

Nici valoarea totală a pagubei nu se cunoaşte deoarece nu se poate preciza cu exactitate cantitatea de bijuterii sustrasă poliţiştii, însă continuă cercetările pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de