Comisie de ancheta la Termica Suceava, ceruta de PSD (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Semnătura lui Lungu pe contractul cu Adrem Invest înseamnă condamnarea a patru sute de familii din Suceava”, a declarat luni, preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, care a arătat că noua centrală va putea prelua cel mult 80 din angajaţii actualei societăţi de termoficare.

Potrivit liderului social-democrat, în condiţiile în care în municipiu va fi construită o nouă centrală de termoficare, actuala societate de termoficare rămâne fără obiectul muncii, iar actuala centrală electro-termică nu va livra nici energie electrică în reţea, aşa cum susţin reprezentanţii administraţiei locale.

Donţu a spus că Termica SA a fost abandonată de Guvern în condiţiile în care se cumpără energie electrică la treime din cantitatea de acum doi ani şi că preţul de producţie a fost afectat şi de adaosul aplicat preţului cărbunelui între producător şi societatea de termoficare.

El a mai arătat că la Termica SA s-au făcut „lucruri ilegale, gafe şi greşeli” în ceea ce priveşte diminuarea capitalului social şi schimburi de terenuri între municipiu şi societate pentru acoperirea unei datorii de 800 de miliarde de lei vechi.

Preşedintele executiv al PSD Suceava a anunţat că în prima şedinţă a Consiliului Local Suceava, consilierii locali PSD vor propune înfiinţarea unei comisii de anchetă care să stabilească motivele care au dus la falimentarea societăţii de termoficare, Termica SA Suceava. „PSD propune o comisie de anchetă privind toate lucrurile ce au dus la falimentul Termica, toate ce au dus la această situaţie cu consecinţe asupra patrimoniului municipiului Suceava”, a spus Donţu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat, luni, cu directorul firmei Adrem Invest Bucureşti, Adrian Bodea, contractul pentru construirea unei noi centrale termice şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare care va asigura agentul termic pentru municipiul Suceava, investiţie de 65 de milioane de euro.


Intră acum și în grupul de