Clubul de lectura pregateste o intalnire dedicata “Printeselor”

Biblioteca Bucovinei “I.G.Sbiera” Suceava organizează vineri, 13 mai, de la ora 18.00, în Sala de Arte “Elena Greculesei” din incinta instituţiei cea de-a XXVIII-a sesiune a Clubului de lectură şi a Cenaclului Scriitorilor – Copii, sub genericul Prinţese – Art – Imagerii, anunţă coordonatorul acţiunii, scriitoarea Angela Furtună.

Potrivit acesteia, în agenda întâlnirii vor fi cuprinse următoarele subiecte: PRINŢESELE şi apariţia lor în texte literare, muzică, artele plastice, fotografie şi arta digitală universale. De la Solomon la Fraţii Grimm, de la Bach la Anton Pann, de la Goya la Gorzo… ; Atelier de scriere creativă: Prinţese, prinţi, infante, palate, haine princiare, obiecte de lux şi sânge albastru; motivul Prinţesei, Art-imageria şi textul revrăjit, respectiv Copilăria la PUTERE – Critică şi trăznăi.

Scriitoarea Angela Furtună mai informează că “inițiativa organizării Clubului de lectură aparține unui grup de părinți conștienți de faptul că Biblioteca Bucovinei reprezintă mediul ideal pentru a sădi în sufletul copiilor bine educați dragostea față de carte și față de lectură, respectul față de limba și literatura română, precum și interesul, prețuirea faţă de culturile de altă limbă.

Lecturile publice pentru copii, împreună cu aceștia sunt calea prin care obiceiul lecturii devine un mod de viață și o îndeletnicire utilă, plăcută din viața viitorului tânăr și adult.

Poveștile copilăriei împărtășite de copii și de părinţi în Clubul de lectură vor sădi mai departe interesul față de carte, școală, educație”.

Clubul de lectură “Prințul fermecat” şi Cenaclul Scriitorilor – Copii, precum și promovarea acestora fac parte din Campania Bibliotecii Bucovinei şi a Consiliului Judeţean Suceava intitulată România vorbită frumos.

Cele două manifestări vor avea loc cu sprijinul: Bibliotecii Bucovinei “I.G.Sbiera”, Consiliului Judeţean Suceava, Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iaşi, Librăriilor Alexandria şi a forum-ului www. agonia.ro, cu participarea Colegiului Național “Mihai Eminescu” şi a Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava.