Stefan Mitroi isi lanseaza cel mai recent volum de proza la Muzeul „Ion Irimescu” Falticeni


Intră acum și în grupul de

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni şi Asociaţia Fălticeni Cultural organizează, joi, lansarea celui mai recent volum de poeme în proză a scriitorului şi jurnalistului Ştefan Mitroi, intitulat “Strigăte spuse în şoaptă”, anunţă purtătorul de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, lt. Irina Airinei. Potrivit acesteia, evenimentul va avea loc în sala “Ion Băeşu” a Muzeului “Ion Irimescu” din Fălticeni, de la ora 18.00.

Ştefan Mitroi s-a născut la 5 mai 1956 în Siliştea, Teleorman şi a debutat ca poet în revista “Astra” din Braşov, când era elev în anul al II-lea de liceu. Pe timpul studiilor universitare de drept a activat în cadrul cenaclului Junimea din Iaşi, publicând versuri în revistele “Opinia studenţească”, “Convorbiri literare”, “Cronica”, “Tribuna”, “Luceafărul”.

A publicat numeroase volume de poezii, proză scurtă, literatură pentru copii, teatru, publicistică, precum şi romane, din care amintim “Dulce ca pelinul”, publicat în 2008, cu care a câştigat Premiul Academiei Române în anul 2010.

De Fălticeni îl leagă aminitiri din timpul stagiului militar. L-a revăzut în 2010, când a vizitat Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni în timpul Festivalului cultural-artistic al elevilor şi studenţilor instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, în calitate de director adjunct al Direcţiei Informare şi Relaţii Publice a MAI, mai informează purtătorul de cuvânt al unităţii de învăţământ fălticenene.


Intră acum și în grupul de