Eroii si Martirii Neamului Romanesc, omagiati la Suceava


Intră acum și în grupul de

“Ziua Eroilor şi Martirilor Neamului Românesc”, sărbătorită la data de 2 iunie în toată ţara, a fost marcată şi la Suceava, printr-un ceremonial militar şi religios organizat la statuia “Bucovina Înaripată” situată în Parcul Drapelului, monument ridicat în cinstea eroilor și martirilor Bucovinei.

Evenimentul a debutat la ora 12.00 şi s-a desfăşurat în prezenţa oficialităţilor locale, reprezentanţilor instituţiilor publice, a veteranilor şi cadrelor militare în rezervă ori retragere, precum şi a unui public numeros.

Festivitatea a debutat cu o slujbă religioasă care a fost oficiată de un sobor de preoţi din Protopopiatul Suceava şi din unităţile militare ale garnizoanei, şi care a cuprins Sfânta Liturghie de Înălţare a Domnului, urmată de depunerile de coroane. În acest sens, la baza “Înaripatei” au fost depuse zeci de coroane sau jerbe de flori menite să aducă un omagiu întru cinstirea şi pomenirea celor care s-au jertfit şi care au luptat pentru neamul românesc. Coroanele au fost depuse de înaltele oficialităţi ale municipiului Suceava, urmate de reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai instituţiilor MAI, militari, veterani de război sau elevi proveniţi din instituţiile de învăţământ sucevene.

Ceremonialul a luat sfârşit odată cu defilarea Gărzii de Onoare, care a prezentat onorul la monument prin onorul muzicii militare, moment emoţionant care a avut parte de călduroase aplauze din partea publicului sucevean reunite la eveniment.

Detaşamentul de onoare a fost compus din drapelul de luptă cu garda la drapel, asigurate de Inspectoratul pentru Sitauaţii de Urgenţă “Bucovina”, garda de onoare două plutoane asigurate de ISU şi un pluton asigurat de Inspectoratul de Jandarmi Suceava, garda la monument, şiruri de onoare şi fanfara asigurată de Primăria Suceava.

Tot joi, de Ziua Eroilor, poliţiştii de frontieră suceveni au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din municipiul Rădăuţi şi la troiţa din faţa inspectoratului. Astfel, la troiţa din faţa inspectoratului şi la Monumentul Eroilor din municipiu frontieriştii au depus coroane de flori, iar împreună cu autorităţile locale din Rădăuţi au participat la festivităţile organizate în cinstea eroilor neamului.

Ca de obicei fanfara poliţiei de frontieră a încântat participanţii la festivităţile organizate în municipiul Rădăuţi cu prilejul acestei zile.


Intră acum și în grupul de