Liberalii din Suceava sustin in continuare alegerea primarilor in doua tururi


Intră acum și în grupul de

Noul sistem de alegere a primarilor anulează principiului majorităţii, care stă la baza funcţionării democraţiei, este de părere consilierul local al PNL, Corneliu Vornicu, subliniind că liberalii susţin în continuare alegerea edililor în două tururi de scrutin, conform rezoluţiilor adoptate de Liga Aleşilor Locali şi de Delegaţia Permanentă ale PNL, în luna noiembrie 2010.

„Suntem profund îngrijoraţi de deficitul democratic creat prin faptul că, în temeiul noii legislaţii s-ar putea să avem primari aleşi cu numai 15% sau 20% din voturi, în timp ce o proporţie semnificativă a comunităţii riscă să rămână fără reprezentare. PNL apreciază că România nu poate deveni o democraţie cu adevărat consolidată atât timp cât persistă practica modificării legislaţiei electorale în funcţie de calculele şi interesele puterii. Este inadmisibil ca de fiecare dată regulile jocului să fie schimbate în aşa fel încât să servească intereselor unui anumit partid politic”, a declarat Corneliu Vornicu, într-o conferinţă de presă.

În opinia alesului local liberal, democrat-liberalii vor fi sancţionaţi de electorat pentru modul în care a guvernat România şi pentru luarea unor decizii precum şi cea legată de alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin.


Intră acum și în grupul de