Initiatorii proiectului turistic “Pelerin in Bucovina” sunt siguri de succesul acestuia (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prima etapă a proiectului turistic “Pelerin in Bucovina” iniţiat de conducerea administraţiei publice judeţene, a luat sfârşit, vineri după-amiază, la Putna, mai exact la mormântul Marelui Voievod Ştefan cel Mare.

După exact o săptămână de la startul dat caravanei bicicliştilor în Viena chiar de către preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, toţi pelerinii care au parcurs traseul până în Suceava cu ajutorul bicicletelor au ajuns la punctul terminus în siguranţă, epuizaţi de efortul depus, dar fără a întâmpina evenimente deosebite.

Condusă chiar de consilierul personal al şefului deliberativului judeţean, Neculai Barbă, delegaţia “pelerinilor” s-a oprit la Mănăstirea Putna unde au adus în siguranţă şi steguleţul binecuvântat de monseniorul Anton Faber, tricolor care va sta de acum la mormântul Voievodului.

Întâmpinaţi de autorităţile locale şi sfinţii părinţi ai mănăstirii atât liderul grupului de biciclişti cât şi temerarul acestuia, George Voroniuc, poreclit aşa de colegii din delegaţia oficială, după ce a fost singurul pelerin care s-a încăpăţânat să parcurgă toţi kilometrii traseului pe şaua bicicletei, au primit diploma de pelerin de onoare.

“Ne bucurăm că prima etapă a proiectului s-a încheiat fără probleme deosebite şi suntem siguri de succesul acestuia. Deja sunt anunţate mai multe grupuri de turişti care vor încerca cel puţin să urmeze traseul gândit de noi tot cu ajutorul bicicletelor sau cu motocicletele. Eu cred că proiectul va avea succes mai ales dacă vom încuraja tinerii care vor fi locomotivele acestuia”, a declarat Gheorghe Flutur.

Pentru cea de-a doua parte a proiectului turistic european “Pelerin in Bucovina”, au început deja pregătirile, avându-se în vedere faptul că sunt programate a avea loc spectacole susţinute de Corul Madrigal la Cacica şi la Putna la mijlocul lunii august, spectacole de teatru cu piesa “Apus de Soare” precum şi punerea în funcţiune a unui tren de epocă chiar din prima săptămână a lunii viitoare.

“Lăsând acum deoparte efortul depus, nu poate decât să ne bucure faptul că mesajul nostru a fost receptat aşa cum trebuie pe oriunde am trecut, mesajul că Bucovina este foarte aproape de orice punct din Europa Centrală şi de Vest, că pe jos cu bicicleta sau maşina, cu trenul sau cu avionul, oricum vrei, merită să vii în Bucovina”, a declarat după trecerea liniei de finiş, Neculai Barbă.


Intră acum și în grupul de