Salvele de tun au rasunat la deschiderea oficiala a Festivalului de Arta Medievala de la Suceava. Vezi aici ce oficialitati sucevene au participat la eveniment


Intră acum și în grupul de

Printre tinere domniţe, cavaleri în armuri şi vestitul toboşar venit special de la Cetatea Sighişoarei, zeci de suceveni s-au adunat vineri seară în curtea interioară a Cetăţii de Scaun pentru a asista la momente alese, reconstituiri din perioada domnitorului Ştefan cel Mare, şi pentru a participa la deschiderea oficială a Festivalului de Artă Medievală.

Manifestarea a avut loc în prezenţa primarului Ion Lungu, a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a vicepreşedintelui CJ, Vasile Ilie, a subprefectului Angela Zarojanu şi nu în ultimul rând a directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, principalul organizator al grandiosului eveniment.

După ce a urat tuturor celor prezenţi bun venit acasă la marele Ştefan, în Cetatea de Scaun a Sucevei, Gheorghe Flutur a spus: „Îmi exprim speranţa că în aceste zile veţi vedea lucruri pe care le-am citit în cartea de istorie. Avem motive să omagiem şi să aducem în actualitate eroii noştri. Noi cei de aici, din ţara de sus, avem obligaţia de a-l cinsti pe cel mai mare român al tuturor veacurilor, pe marele Ştefan”, a precizat Flutur amintind că la ora actuală Cetatea de Scaun a Sucevei se află într-un stadiu de reabilitare, printr-un program european de aproape 14 milioane de euro. Totodată acesta şi-a exprimat dorinţa ca în anii următori, în cetatea suceveană să aibă loc şi mai multe evenimente importante, şi ca cetatea să fie văzută din centrul oraşului, să fie luminată şi observată de oameni.

Prezent la eveniment, Ion Lungu a menţionat: „Mă bucur că a fost reluat acest Festival de Artă Medievală la Suceava. Dorim ca această manifestare să devină o tradiţie aici la noi, să fie un eveniment naţional şi internaţional. Sunt de părere că ediţie a V-a a acestui festival este una mai bogată în trupe şi în artişti şi sunt convins că vom avea în continuare parte de spectacole de teatru de calitate şi de multă muzică bună”, a apreciat primarul Sucevei.

La finalul ceremoniei de deschidere, publicul prezent în curtea interioară a cetăţii s-a bucurat de un spectacol deosebit dat de cele trei salve de tun, care au refăcut atmosfera din timpurile medievale.


Intră acum și în grupul de