„Cross Border Pictures”, un concurs de fotografie destinat tinerilor din zona transfrontaliera Romania – Ucraina – Republica Moldova. Vezi aici ce implica proiectul cu acelasi nume


Intră acum și în grupul de

Asociația INDECO Iași anunță desfăşurarea concursului de fotografie „Cross Border Pictures”, organizat prin proiectul cu acelaşi nume, finanțat prin Programul Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013, cod MISETC 945, Prioritatea 3 „Promovarea activităților people to people”, informează într-un comunicat de presă, Alexandrov Lucian, managerul proiectului.

Potrivit sursei menţionate, concursul care a debutat la data de 25 iulie, cu finalizare pe data de 25 august 2011, este structurat pe trei categorii: obiective turistice, peisaje și viața rurală. Pot participa tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 39 de ani, cu domiciliul în zona transfrontalieră România – Ucraina – Republica Moldova.

În document se arată că premierea participanților se va realiza în trei etape – Etapa I – Cei mai buni 21 de tineri fotografi vor fi selectaţi pentru participare la un atelier de lucru, care se va desfășura pe o perioadă de 10 zile și va cuprinde: 4 zile de instruire foto-video și captură imagini în România, 3 zile de captură imagini foto și video în Moldova, 3 zile de captură imagini foto și video în Ucraina. Etapa a II-a – Cele mai bune imagini (cu respectarea drepturilor de autor) înscrise în concurs sau realizate în cadrul atelierului vor constitui baza unui ghid turistic și vor fi expuse în cadrul a trei expoziții organizate în Iaşi (Romania), Bălți (Moldova) și Cernăuți (Ucraina). Etapa a III-a – În urma evaluării artistice a lucrărilor, vor fi premiate cele mai bune lucrări de la fiecare categorie. Cele mai reuşite imagini vor fi premiate cu articole foto și cărţi de specialitate în valoare totală de 2.000 euro.

Mai multe informații și regulamentul concursului se găsesc pe www.cbp.asociatia-indeco.ro

“Proiectul „Cross Border Pictures” are ca obiectiv general dezvoltarea schimburilor culturale între grupuri de tineri pasionați de fotografie și turism din zona transfrontalieră România – Ucraina – Republica Moldova, iar ca obiective specifice: stimularea creativității și competitivităţii a cel puţin 100 de tineri din România – Ucraina – Republica Moldova; dezvoltarea abilităților și competenţelor în captura și prelucrarea imaginilor turistice a 21 de tineri din zona transfrontalieră România – Ucraina – Republica Moldova, respectiv promovarea turismului din cele trei țări”, se arată în comunicatul de presă.

Aplicantul principal este Asociația INDECO, Iași, iar partenerii sunt: Centrul
de Resurse pentru Adolescenți și Tineret, Bălţi, Republica Moldova și Youth public organization “Molodyi Ruh”, Cernăuți, Ucraina.

Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat, co-finanţat de statele participante în program. Graniţe comune. Soluţii comune – www.ro-ua-md.net


Intră acum și în grupul de