Record absolut pe plan national, din 2010 si pana in prezent, la Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera”. Afla aici despre ce este vorba


Intră acum și în grupul de


Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” deţine, neîntrerupt, de la începutul anului 2010 şi până în prezent, recordul absolut de rating de media şi de internet între toate instituţiile de gen din provincie (biblioteci publice regionale) din România, fiind depăşită doar de Biblioteca Naţională, informează într-un comunicat de presă, Angela Furtună, responsabil PR în cadrul bibliotecii sucevene.

Potrivit acesteia, acest record este fără precedent în istoria instituţiei precum şi în istoria instituţiilor culturale de gen din Bucovina şi, respectiv, din România. Astfel, o simplă căutare după termenii „biblioteca bucovinei”, efectuată de diverse motoare de căutare din internet, returnează în general 800.000 – 1.000.000 de citări pentru web şi 80.000 – 100. 000 pentru imagini web, rezultate care atestă nivelul performant al strategiilor reunite, de marketing al serviciilor culturale, de bibliotecă şi de imagine, PR şi Comunicare, aplicate de specialiştii în domeniu din compartimentele cu atribuţiuni de profil ale instituţiei. La nivel judeţean, marketarea Bibliotecii Bucovinei este performantă şi în cadrul Consiliului Judeţean Suceava, căruia îi aparţine, şi la a cărui imagine excelentă globală Biblioteca Bucovinei contribuie, ca instituţie subordonată, cu cel mai mare procent, prin comparaţie cu toate Consiliile Judeţene din România.

„Cheia succesului – de imagine şi de activităţi specifice – a acestei instituţii stă în armonizarea modernă a strategiilor de marketing cu promovarea serviciilor bibliotecii şi a relaţiilor de comunicare şi PR. La toate acestea se adaugă munca susţinută precum şi interesul constant pentru modernizare şi pentru buna conlucrare între factorii instituţionali implicaţi”, este de părere scriitoarea Angela Furtună.


Intră acum și în grupul de