„Bucovina Literara” – 70 de ani de existenta


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” invită sucevenii miercuri, 12 octombrie, de la ora 11.00, la o nouă manifestare, organizată cu prilejul aniversarii a 70 de ani de la înfiinţarea Revistei „Bucovina literară” (1941-2011), informează într-un comunicat de presă, directorul bibliotecii sucevene, Gabriel Cărăbuş.

Potrivit acestuia, evenimentul va avea loc în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Salonului Literaturii Române din Bucovina.

În comunicat se arată că la sfârşitul anului 1941 a apărut publicaţia „Bucovina Literară”, la început ca supliment literar al ziarului cernăuţean „Bucovina”, ajungând în scurt timp o revistă de sine stătătoare, cu o largă circulaţie, tipărită cu sprijinul Societăţii Scriitorilor Bucovineni.

Evenimentul se va bucura de un intermezzo muzical susţinut de elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, prelegeri, dar şi de o serie de lansări de carte.

Printre invitaţii evenimentului se vor număra: acad. Dimitrie Vatamaniuc, Radu Aldulescu, Lucian Alecsa, Liviu Antonesei, Liviu Papuc, Dan Perşa ş.a.

Precizăm că apariţia constantă în ultimii ani ai revistei „Bucovina literară” a fost posibilă cu ajutorul Consiliului Judeţean Suceava.


Intră acum și în grupul de