„Lumina Vazuta”, o expozitie semnata de Manuell Manastireanu, la Shopping City Suceava


Intră acum și în grupul de

Shopping City Suceava va găzdui vineri, 18 noiembrie 2011, de la ora 17:00, în City Gallery, vernisajul expoziţiei de pictură „Lumina Văzută”, semnată de Manuell Mănăstireanu, informează într-un comunicat de presă, Anca Ciutac, marketing specialist în cadrul shopping mall-ului sucevean.

Potrivit aceleiaşi surse, Manuell Mănăstireanu este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Iaşi, expunând acum pentru prima dată la Suceava. A debutat în anul 1997 şi are până în prezent 6 expoziţii personale şi participări la 13 expoziţii de grup. Lucrările sale se află în colecţii din România, Olanda, Italia şi SUA.

Expoziţia “Lumina văzută” în viziunea artistului “face parte dintr-un proiect mai amplu, început cu câţiva ani în urmă şi al cărui sfârşit îl văd încă peste o vreme. Am urmărit în lucrările mele o vedere a ochiului interior către interior, portretul sau peisajul fiind până la urmă pretexte pentru un concept, pentru o sumă de stări. Sunt stări ce caută o altfel de lumină, aceea depietrificată, din sertarele ascunse ale lăuntrului nostru. Nicio lumină adevărată nu se poate naşte fără a fi scos întâi la iveală nopţile tăcute, tăioase ale lăuntrului nostru” , transmite artistul în acelaşi document.

Criticul de artă Valentin Ciucă spunea: „Manuell Mănăstireanu a produs un veritabil şoc iubitorilor de fantasme blânde şi comerciale şi şi-a asumat riscul de a striga în piaţa publică << Regele e gol! >> . El pledează pentru ridicarea cortinei de pe nopţile sufletului şi scoaterea la iveală a luminii ce sălăşluieşte potenţial în fiecare dintre noi” , se arată în comunicat.

Expoziţia personală de pictură Manuell Mănăstireanu „Lumina Văzută” va putea fi vizitată în perioada 18 noiembrie – 4 decembrie 2011 la City Gallery din incinta Shopping City Suceava.


Intră acum și în grupul de