La Casa Prieteniei din Suceava, va rula filmul „Supravietuind cu lupii”

Biroul Francez în parteneriat cu Institutul Regional Francez din Iași invită sucevenii joi, 29 martie 2012, de la ora 16:00, la proiecția filmului „Survivre avec les loups” (Supraviețuind cu lupii), manifestare ce are loc în cadrul „Serilor de Film Francez”, la Casa Prieteniei din Suceava, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii Biroului Francez.

„Filmul << Survivre avec les loups >> (2007) regizat de Vera Belmont îi are în distribuţie pe: tânăra Mathilde Goffart, Yael Abecassis, Guy Bedos, Michel Bernier, Benno Fürmann şi prezintă povestea unei fetițe de 8 ani care străbate Europa nazistă în căutarea părinților săi. Se numește Misha. Este evreică. Tatăl și mama sa au fost recent deportați. Știe doar un singur lucru: sunt în Est. Cu ajutorul unei simple busole, părăsește Belgia, țara sa natală, și pornește spre Ucraina pe jos, traversând Polonia și Germania, în speranța că îi va regăsi. Pentru a supraviețui, fură mâncare și haine, evită oamenii și violența lor. Pentru a supraviețui, se alătură unei haite de lupi și devine una de-a lor”, se arată în document.

„Așteptăm toți iubitorii de film francez, joi, 29 martie, la Casa Prieteniei (etaj I), începând cu ora 16:00, pentru a viziona împreună << une histoire stupéfiante >> (Le Monde). Intrarea este liberă”, transmit organizatorii evenimentului.