La Casa Prieteniei din Suceava, va rula filmul „Supravietuind cu lupii”


Intră acum și în grupul de

Biroul Francez în parteneriat cu Institutul Regional Francez din Iași invită sucevenii joi, 29 martie 2012, de la ora 16:00, la proiecția filmului „Survivre avec les loups” (Supraviețuind cu lupii), manifestare ce are loc în cadrul „Serilor de Film Francez”, la Casa Prieteniei din Suceava, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii Biroului Francez.

„Filmul << Survivre avec les loups >> (2007) regizat de Vera Belmont îi are în distribuţie pe: tânăra Mathilde Goffart, Yael Abecassis, Guy Bedos, Michel Bernier, Benno Fürmann şi prezintă povestea unei fetițe de 8 ani care străbate Europa nazistă în căutarea părinților săi. Se numește Misha. Este evreică. Tatăl și mama sa au fost recent deportați. Știe doar un singur lucru: sunt în Est. Cu ajutorul unei simple busole, părăsește Belgia, țara sa natală, și pornește spre Ucraina pe jos, traversând Polonia și Germania, în speranța că îi va regăsi. Pentru a supraviețui, fură mâncare și haine, evită oamenii și violența lor. Pentru a supraviețui, se alătură unei haite de lupi și devine una de-a lor”, se arată în document.

„Așteptăm toți iubitorii de film francez, joi, 29 martie, la Casa Prieteniei (etaj I), începând cu ora 16:00, pentru a viziona împreună << une histoire stupéfiante >> (Le Monde). Intrarea este liberă”, transmit organizatorii evenimentului.


Intră acum și în grupul de